Dovizioso: Mindenkit le lehet győzni! – MotoGP

Dovizioso szerint idén is Marc Marquez a fő esélyese a bajnokságnak, de hisz benne, hogy idén már fel tudják venni vele a harcot. Elmondása szerint tisztában van azzal is, hogy miben kell fejlődnie.

Idén már a nyolcadik szezonára készül a Ducatival Dovi, ennek ellenére a futamgyőzelemnél tovább még nem jutott az olasz motoros, aki elmondta, hogy komoly hangsúlyt fektetett arra, hogy az eddiginél sokkal jobban sikerüljön a fizikai felkészülése. Ami pedig a pályán mutatott teljsítményt illeti, ott is van egy konkrét területet, amiben előre kell lépniük 2019-hez képest, ezt most el is árulta:

„Minden versenyzőnek más a stílusa. Úgy vélem, abban elég jó vagyok, hogyan kell kezelni egy futamot vagy egy hétvégét, az elmúlt két-három évben ezt többször is bizonyítottuk. Ez az egyik erősségem, emellett a csaták során is jobbá váltam, de minden verseny után vannak pillanatok, amikre azt lehet mondani, hogy ott jobb lehettem volna. Ebbe beletartozhat a technika, a gumiválasztás vagy épp az elektronika is. De az nagyon fontos, hogy minden futamon az élmezőnyből induljunk. Azt kell célul kitűznünk, hogy 2020-ban jobban teljesítsünk az időmérőkön, mint tavaly”

Majd megkérdezték őt a 2020-as világbajnoki esélyekről is, amire csak ennyit mondott az olasz motoros: „Képtelenség megmondani, hogyan fog alakulni a bajnokság, de az egyértelmű, hogy Marcot kell legyőzni. De úgy gondolom, papíron öten-hatan is harcolhatunk a bajnokságért, nem is csak a futamgyőzelmekért. Minden idénynek más a története, a gumik is kissé mások lesznek, aerodinamikai téren is jelentősek a fejlesztések a MotoGP-ben, és mindenki keményen dolgozott a tél folyamán. De nyilván Marc az Marc, aki folyamatosan nyer, de hiszem, hogy senki sem legyőzhetetlen: ezzel a mentalitással kell nekivágnunk a szezonnak. Szerintem versenyzői és mérnöki szempontból is mindent beleadtunk, szóval meglátjuk, mi fog történni az évad során.”

Ajánlott cikkek