Barrichello: Hamilton jobb, mint Senna és Schumacher! – Forma – 1

A korábbi brazil pilóta, Rubens Barrichello szerint, az elmúlt években több rekordot is megdöntő Lewis Hamilton még Ayrton Sennánál és korábbi csapattársánál, Michael Schumachernél is tehetségesebb versenyző.

 

Talán emlékszünk még rá, hogy éveken keresztül folytak hosszú viták arról, hogy Schumacher vagy Senna volt minden idők legjobb F1-es versenyzője, az utóbbi időkben pedig Hamilton nevét is egyre gyakrabban emlegetik.

Most a Senna, Schumacher és Hamilton ellen is versenyző Barrichello illette komoly dicsérettel a hatszoros világbajnokot, amikor azt a feladatot kapta, hogy alkossa meg a tökéletes pilótát.

„Hamilton valószínűleg tehetségesebb, mint Michael és Ayrton” – kezdte Barrichello, akinek Senna mindig a példakép volt, Schumachert pedig közelről is jól ismerhette, hat éven keresztül csapattársa volt a Ferrarinál. „Lewisnak eddig csak az érettség hiányzott, de nagyon sokat fejlődött ezen a téren, és most már mind láthatjuk, mi lett az eredménye ennek a fejlődésnek.”

Végül pedig azt is elmondta, hogy milyen lenne számára a tökéletes versenyző: „Az én tökéletes pilótám megkapná Ayrton ügyességét, Michael bátorságát és Hamilton összehangoltságát. Azt nagyon megnézném, ha lenne egy ilyen versenyző”

Ajánlott cikkek