A Honda F1-es fejlődése nem hagy mentséget a Red Bull számára 2020-ban

A Red Bull szerint a Honda „jó irányba tett fejlődése” azt jelenti, hogy „nincs több kifogás” abból a szempontból, hogy ne lenne versenyképes erő a 2020-as bajnokságban.

A Hondával folytatott partnerség első éve bíztató volt, ennek következtében a jövőbeni kapcsolat ambíciói megnövekedtek. A Red Bull célja a konstruktőri világbajnoki cím. A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko úgy véli, hogy a Mercedes továbbra is olyan erős az F1-ben, hogy a csapat nem engedheti meg magának, hogy a rivális már az első versenyen föléjük kerekedjen.

„Harcolni akarunk a bajnokságért, és tudjuk, hogy már a kezdetek kezdetétől versenyképesnek kell lennünk a kasztnival” – mondta Marko az Autosportnak adott exkluzív interjújában.

Tavaly a Red Bull szezonja lassan indult, mivel több versenyre volt szükség ahhoz, hogy a 2019-re hatályba lépő első szárny változtatások a helyükre kerüljenek. Azonban az Osztrák Nagydíjon bevezetett frissítés kiaknázta az autó teljes potenciálját és Max Verstappen három győzelmet szerezhetett a szezon hátralevő részében. Marko tavaly öt győzelmet tűzött ki célul, 2020-ra pedig még ennél is sokkal többet vár.

„A Honda jó irányú növekedést mutat ebben az évben. Mivel mindeddig teljesültek a várakozásaink, feltételezzük, hogy ez idén is megtörténik. Ez azt jelenti, hogy nincs több kifogás!” – mondta a közelgő szezonra.

Forrás:

Autosport.com

 Kép:

M4sport, Twitter

Ajánlott cikkek