Marquez: Tavaly könnyebb volt!

Minden hír arról szólt, hogy ez a műtét sokkal egyszerűbb volt, mint a tavalyi, ennek ellenére a spanyolok világbajnoka elmondása szerint két hete még egy pohár vizet sem tudott felemelni. Persze hozzátette, hogy a szezonját ez valószínűleg nem fogja befolyásolni és addigra ismét jó formában tud majd versenyezni.

Sorozatban a második évét kezdte műtéttel Marc Marquez és a szezon előtti szakasz ismét a hosszú rehabilitációval telik neki. Tavaly a bal vállával akadtak gondok, idén pedig a jobb vállát kellett műteni. Először az orvosokkal együtt azt mondták, ez a műtét egyszerűbb lesz, de a múlt héten részletesen beszélt arról, hogy több nehézséggel is szembe kellett néznie.

„A gyógyulási folyamat nem volt olyan intenzív, mint előző évben, és kevésbé is volt fájdalmas, ennek ellenére mégis nehezebb. Az orvosok figyelmeztettek, hogy ha felnyitjuk a vállamat, ott rengeteg ideg és izom van, és nem érhetnek hozzá bizonyos dolgokhoz, amelyek befolyásolhatnák egyes izmok mozgását, amelyek fontosak a váll szempontjából. Ezen dolgozunk jelenleg, két héttel ezelőttig egyáltalán nem volt erő a karomban, egy pohár vizet sem tudtam felemelni.”

„Viszont az utóbbi néhány napban az ideg elkezdett reagálni, így javult a helyzet. Ma délelőtt két órányi rehabilitációt végeztem, és délután szintén két óra vár még rám, csaknem az egész napot a testemmel foglalkozva kell töltenem, igyekszem javulni, miközben folyamatosan az első versenyre gondolok, ami Katarban lesz, hiszen emiatt vannak bizonyos határidőket, amiket tartanom kellene. Előző évben éppen visszanyertem az erőnlétemet a tesztre, és idén is hasonló lesz a helyzet. Az utóbbi két hétben tettünk egy lépést előre. Lehet, hogy nem tudok majd annyi kört teljesíteni Sepangban, mint szeretnék, de az is segíteni fog abban, hogy dolgozzak a vállamon.”

Marquez ennek ellenére is úgy gondolja, hogy a szezonban ez nem fogja hátráltatni és nem lesz kihatással a teljesítményére sem. Kíváncsian várom, mit fog tudni kihozni az idei szezonból. Azt már az elmúlt években láthattuk, hogy Marquez egy sokkal kiforrottabb, okosabb, precízebb versenyző lett, azonban a sérülések és a bukások így sem kerülték el őt.

Ajánlott cikkek