Hivatalos: távozik az F1 kereskedelmi igazgatója!

Három év után távozik posztjáról a Forma–1-et irányító hármas egyik tagja, Sean Bratches, aki ezek után már csak tanácsadóként segít a sorozat kereskedelmi ügyeiben. 

Miután a Liberty Media három évvel ezelőtt felvásárolta a Forma–1-et, három részterületet osztottak fel három szakember között. Ebből a háromból az egyik, Sean Bratches lett, akit a kereskedelmi ügyekért felelős igazgatóvá nevezték ki. 

Már tavaly ősszel felröppent hírt, miszerint Sean Bratches kiszáll a vezetőségből, most azonban hivatalossá is vált. Bratches, elmondása szerint azért adta föl a szerepkörét, mert túl sok időt kellett  távol töltenie az Egyesült Államokban élő családjától. 

Bratches az elmúlt három évben a tévécsatornákkal, a szponzorokkal és a futamok szervezőivel folytatott tárgyalásokért felelt, többek között neki köszönhető az is, hogy a széria fokozatosan bővítette versenynaptárát, de az üzleti részleg jelenlegi struktúrájának megteremtése is, mely munkájának köszönhetően az F1 növelte jelenlétét a közösségi médiában (nem is kicsit) . Az F1 közleményében kiemelte, a sportág nézettsége a helyszíneken és a tévéképernyő előtt is folyamatosan nőtt Bratches itt eltöltött három évében, új kezdeményezések is (e-sport, megújult webes szolgáltatások, új logó, a Drive To Survive Netflix-sorozat) indultak, melyek szintén növelték a sportág népszerűségét, új közönség felé nyitották ki a kapukat.

„Az elmúlt három évem a Forma–1-ben egy elképesztő utazás volt, amit rendkívül élveztem.” – nyilatkozta a leköszönő kereskedelmi igazgató. „Szeretnék személyesen köszönetet mondani az F1 csapatának a rendkívüli erőfeszítéseiért és elhivatottságáért! Ők a legjobbak legjobbjai, és meggyőződésem, hogy továbbra is jól fogják szolgálni a szurkolók érdekeit, követve az általunk a következő évekre meghatározott stratégiát. Büszke vagyok arra, hogy jobb helyzetben van a Forma–1 a távozásom idején, mint amikor 2017-ben csatlakoztam, és tudom, hogy a csapatként lerakott alapok segítségével jó szolgálatot fogunk tenni a szurkolóknak, elérve új közönséget is, szerte a világban.”

Az F1 utódot jelenleg nem jelölt ki Bratches helyére, feladatait az általa felállított csapat fogja ellátni.

 

Ajánlott cikkek