Alonso hivatalosan is szabad lett!

A McLaren hétfőn este jelentette be, hogy Alonso „nagyköveti” szerződése az év végén nem lett meghosszabbítva, ami annyit jelent, hogy a kétszeres világbajnok, spanyol pilóta, már nem tevékenykedik a McLaren nagyköveteként.

Nem volt felhőtlen a viszony, ha visszatekintünk kicsit: lapozzunk vissza a kezdetekhez, a 2007-es szezonhoz, ahol Alonsonak elég hamar sikerült összerúgnia a port a McLaren újonc pilótájával, (Lewis Hamilton egyébként azóta már hatszoros világbajnok), végül a Magyar nagydíjon robbant a bomba, majd a spanyol pilóta szezon végén távozott is. 2015-ben, mikor megszületett a McLaren-Honda házasság, a japánok bejelentették, hogy szeretnének egy „nagyágyút”. Végül Alonsora esett a választás, és egy komoly szerződéssel sikerült is elcsábítani őt a Ferraritól. 2015-ben tehát indult az új kalad, ahol volt minden, csak sikerélmény nem, így 2018-ban ismét „menekülőre fogta” a spanyol. Ezalatt kétszer részt vett az Indy500-on. Amilyen jó volt elsőre a bemutatkozás – ahol egyébként volt esélye a győzelmre, de a felrobbanó motor miatt elbukta – annyira lett pocsék a második próbálkozás, hiszen kvalifikálni sem tudta magát a versenyre.

Hogy hova tart Alonso ? Azt szerintem még ő maga sem tudja. Idén egy jó bemutatkozással debütált a Dakaron, majd utána elmondta, hogy az Indy500-as győzelem ismét a szeme előtt lebeg. Ha pedig ez nem lenne elég, bedobta az F1-es visszatérés lehetőségét is. Meglátjuk mit hoz számára a jövő, de ami eddig biztosnak tűnik, hogy a McLarennel vége a közös történetüknek. 

Ajánlott cikkek