Hamilton: „Nem csupán Schumacher érdeme a Ferrari hihetetlen rekordja”

Ahogy közeledik az „őrségváltás” ideje, úgy kerül napról napra jobban az előtérbe Lewis Hamilton. Ám ezúttal nem más hasonlította össze az ő munkásságát a német ikonnal, maga elmélkedett.

A Hamilton érdemeit kicsinyíteni igyekvők tábora gyakran a brit szemére veti, hogy amíg Michael Schumacher egyedül építette fel a Ferrarit, addig ő csak beleült a készbe. Ehhez a gondolatmenethez fűzte hozzá saját véleményét a Mercedes pilótája:

„Sokan azt beszélték, hogy Michael egy személyben juttatta csúcsra a Ferrarit. De a siker sosem egyetlen ember érdeme. A Mercedest sem én váltottam meg, ahogy ő sem a Scuderiát. Bármennyire is szeretem Michaelt, bármekkora legenda is ő, ez akkor is csapatmunka eredménye. Rengetegen dolgoznak a háttérben azon, hogy ez megvalósulhasson, és nagyon fontos az együttműködés. Mi versenyzők vagyunk a kormánynál, de a csapat nélkül nincs autó, amit vezessünk.

A technika elengedhetetlen, és nagyon sokat fejlődött az elmúlt idők során. Azonban a tökéletes autót csak az emberi tényező tudja valóban győzelemre vinni, sem Michaelt, sem engem, sem mást nem lehet szimulálni, vagy pótolni… A mi dolgunk, hogy az élre álljunk, és a visszajelzéseinkkel a megfelelő úton tartsuk azt az istállót, ahol dolgozunk. Fejlődésre sarkallni és inspirálni kell a csapatot, és közben nem feledni, hogy nélkülük sehol sem lennénk.” – összegezte gondolatait a hatszoros vb-győztes címvédő.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: GiveMeSport

Forrás: Fansbrands

Ajánlott cikkek