ELÉRKEZETT a pillanat: Újból pályán Fernando Alonso!

Tizenegy év hosszú idő. Pontosan ennyi telt el azóta, hogy a spanyol elhagyta egykori sikerei helyszínét, és máshol próbált szerencsét. Most visszatért, hogy elintézze a befejezetlen ügyét a Formula-1-ben.

Ennek első, szimbolikus lépését láthattuk ma Barcelónában, ahol Alonso filmes nap keretében az idei Renaultval körözött. A munka végén boldogan mesélt tapasztalatairól:

„Igaz, csak 100 kilométert mentem, de nagyon különleges érzés volt, újra F1-es autóban ülni. Egyelőre az autó jobb volt nálam, ő uralt engem, még nem tudtam igazán a határait feszegetni, de nagyon jól éreztem magam. Komoly kihívás volt ennyi kihagyás után visszatalálni, de minden körben javultam, és igyekeztem jó visszajelzéseket adni a csapatnak. Kemény munka volt, fizikailag is megterhelt. Még csak az út elején járunk, nagyon sok ilyenkor természetes apróságot kell még helyretenni, de érzem a potenciált az autóban, és bőven van még sansz a fejlődésre.

A hétvégén is láthattuk, milyen eredményt lehet elérni vele. Az elmúlt időszakban csak Dakar Rally és IndyCar technikákat vezettem, most pedig F1-est, ez a három nagyon messze áll egymástól. De mivel mindig is ezt csináltam, hamar vissza fogok rázódni.” – bizonytalanította el a kritikus hangokat Fernando Alonso.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Renault F1 Team

Forrás: Fansbrands

Ajánlott cikkek