Hamilton gálázott- Nem hozott meglepetést a Stájer Nagydíj

Lewis Hamilton senkitől sem zavartatva, óriási fölénnyel nyerte meg 2020 második osztrák futamát. Az izgalmakat ezúttal a hátsó régiókban kellett keresni, na meg a Scuderia Ferrarinál, akik dupla kiesésükkel valósággal sokkolták az értük szorítókat.

A rajt pillanatai különösebb dráma nélkül zajlott le, de nem sokat kellett várni egy jó kis csetepatéra: a Ferrari két pilótája találta meg egymást, és a pálya legmagasabb pontján bemutatott kakaskodás után Sebastian Vettel szárnyaszegetten, Charles Leclerc pedig sérült padlólemeze miatt volt kénytelen feladni a futamot.

Az eredmény a safety car behívása lett, majd az újraindítást követően Hamilton elkezdte dobálni a leggyorsabb köröket, és hamar tetemes előnyt épített ki a rajthelyét megőrző Max Verstappen előtt. A holland minden tőle telhetőt megtett azért, hogy közelebb férkőzzön, de az már tíz kör után egyértelmű volt, hogy ezt a győzelmet maximum csak eldobni tudja magától Lewis Hamilton. Verstappennek sokkal inkább hátrafelé kellett figyelnie, hiszen Valtteri Bottas a futam túlnyomó részében ott loholt a nyakában, és végül az okos taktikájának köszönhetően meg is előzte a hollandot.

A legtöbb csatát a McLaren – Renault – Racing Pont tengely jóvoltából láthattuk: a hármasból leginkább Sergio Perez domborodott ki, aki iszonyatos felzárkózást mutatott be, a mezőny végéről egészen az ötödik helyig repítette a rózsaszínű autót, de végül eldobta magától az erős pontszerzés lehetőségét. Helyette a kiállását okosan meglovagolva Lando Norris lett a futam embere, és a győztes trió, valamint Alexander Albon mögött ötödiknek hozta be a McLaren-t.

Két izgalmas verseny után már a nyakunkon is van a Magyar Nagydíj, ahová vélhetően a Scuderia Ferrari érkezik meg majd elsőnek…

 

 

Ajánlott cikkek