Orosz győzelem született az eső miatt maratoni hosszúságúra nyúlt futamon!

Már a hét elején azt prognosztizálták, hogy szombatra megérkezik az égi áldás, végül az időjósok meglátása pontosnak bizonyult, ami jobban befolyásolta a nap alakulását, mint azt vártuk.

 

A Formula 1-es időmérő még rendben lezajlott, viszont az utána lévő F2-es főverseny csak jelentős, több mint fél órás csúszással tudott elrajtolni, köszönhetően a nagy mértékű esőzésnek. Néhány környi biztonsági autós felvezetés után végül szabadjára engedték a mezőnyt, a versenyzők pedig nagyon éretten, konkrétan baleset nélkül, néhány kicsúszással lehozták a mai futamot. Ettől függetlenül egy olyan izgalmas versenyben volt részünk, amire még nagyon sokáig emlékezni fogunk. Az újonc nagyágyú, a pole pozícióból rajtoló Yuki Tsunoda szépen vezette a versenyt, és ahogy az esős versenynél lenni szokott, mögötte öldöklő küzdelem ment a helyezésekért.

Az esőfüggönynek köszönhetően nehéz lekövetni a másikat, normál esetben, de az F2-es srácok bebizonyították az ellenkezőjét a féltávhoz közeledve furcsa módon elkezdődtek a kerékcserék, az esős Pirellik extrém kopásának köszönhetően. Mindez csak minimális pozíció cserét okozott, de azt pont az élen. A versenyt vezető Tsunoda nagy előnnyel vezetett, kiállás nélkül simán megnyerhette volna a versenyt, de valamiért mégis kiment a boxba egy szett új gumiért, és így vissza gondolva pont ez lett a veszte. A kerékcsere után az ötödik helyre tért vissza, és bár nagyon erős tempót diktált a fiatal japán, végül pont az első helyet nem tudta visszavenni a szintén nagyszerű teljesítményt nyújtó Robert Shwartzmantól, így a Ferrari orosz juniorja megérdemelt győzelmet aratott. A harmadik helyre a kínai Zhou futott be, aki sikeresen megvédte pozícióját az őt hosszú körökön át keményen támadó Mick Schumachertől.

A vasárnap délelőtti sprint verseny valószínűleg már száraz körülmények között lesz megrendezve, amit a DAMS versenyzője, Dan Ticktum kezdhet meg az első helyről.

 

Forrás: Formula 2

Ajánlott cikkek