A Renault junior versenyzője nyerte a stájer sprint futamot!

A mai futam száraz, napos körülmények között került megrendezésre, ami még így is bőven tartogatott izgalmakat. Voltak izgalmas, szoros csaták, és sajnos már szokásos módon Schumacher balszerencse is.

 

A pole pozícióból induló Dan Ticktum a rajt után nem tudta sokáig tartani kiváló pozícióját, és a Renault által támogatott Christian Lundgaard átvette tőle a vezetést, ami élete első F2-es győzelmét jelentette, hiszen érdemben már senki nem volt rá veszélyes. Mögötte így Ticktum ért célba, aki bár az első helyről rajtolt, még így is elégedett lehet, nem úgy, mint a tegnapi futam győztese, Robert Shwartzman. Az orosz érthetetlen módon már az első kanyarban kipördült, ezzel a verseny számára véget is ért. A mai nap másik nagy csalódása egyértelműen Mick Schumacher.

A Prema német versenyzője egész futam alatt jó eséllyel pályázott egy dobogós helyezésre, amit idén még nem tudott elérni, de Fortuna ma is elpártolt tőle. Olyan történt, ami még a motorsport berkein belül is csak ritkán szokott. Egy felrepülő gumitörmelék aktiválta a pilóta mellett elhelyezkedő tűzoltó készüléket, melynek habja ellehetetlenítette a folytatást, és így a dobogó elérését. Szintén technikai hiba miatt ért véget a futam Yuki Tsunoda számára is, aki újonc létére olyan tempót mutatott eddig, ami alapján joggal gondolhatjuk, hogy esélyes a bajnoki címre.

A küzdelmek egy hét múlva, Magyarországon folytatódnak. A koronavírusnak köszönhetően szeretett Hungaroringünket szurkolók nem látogathatják, ennek ellenére igyekszünk minél több információval, tudósítással szolgálni számotokra, hogy legalább egy kicsit úgy érezzétek, Ti is ott vagytok!

 

Forrás: Formula 2

Ajánlott cikkek