Ferrari: Vettel és Leclerc rivalizálása nem ad okot a félelemre

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto ragaszkodik a Sebastian Vettel és Charles Leclerc közötti „előnyt jelentő” versengéshez, annak ellenére, hogy a múlt szezonban volt néhány vitatott pillanat.

Leclerc a maranellóiakkal töltött első szezonjában hét pole pozíciót és két győzelmet szerezett, miközben Vettel folyamatos nyomást gyakorolt rá.

Bár a felsőbbrendűségért folytatott harcuk időnként igencsak felforrósodott – ideértve a brazíliai ütközést és a csapatutasítások időnkénti megtagadását -, Binotto örömmel nézi a helyzet alakulását.

„Ha megnézem a két pilótát, és azt, hogy miként viselkednek egymással, akkor azt látom, hogy nagyon jól működünk.” – mondta a szakember

„Jó a szellemiségük, jó referenciái egymásnak, és a kvalifikációkon jó, ha látom, mikor Charles csalódott, hogy Seb mögött áll, és fordítva.”

Binotto elmondta, hogy noha a páros között ugyan voltak ellentmondásos pillanatok, úgy gondolja, hogy ezek az ügyek soha nem voltak olyan ellenőrizhetetlenek, hogy ez problémát okozzon az előttünk álló szezonban.

Arra a kérdésre, hogy az ilyen súrlódások elkerülhetetlen részei-e annak, hogy két első vonalbeli versenyző csatázzon egymással, Binotto azt mondta: „Ezt el kell fogadnod, mert nyilvánvaló. Ők top pilóták, és mindent megtesznek azért, hogy nyerjenek.”

„Számomra az a fontos, hogy megértsék, mi a közös cél, és jobban megértsék az általános helyzetet (a versenyen).”

„A rádiós kommunikáció soha nem a legjobb, mert amikor az autóban ülsz, nincs teljes rálátásod a dolgokra. Itt jön képbe a bizalom kérdése: hinned kell a csapatban, még akkor is, ha néha hibákat követnek el.” 

Ajánlott cikkek