F2: Schumacher délelőtti fellángolása után egy hazai pilótáé lett a pole!

Szabadedzés:

A gyakorlás során a legtöbb pilóta már nem kimondottan az egy körös tempó javítására fektette a hangsúlyt. Az F2-es mezőny a királykategóriával tandemben már a második versenyhétvégéjét kezdte meg Silverstoneban 2020 során, így jelentős pályaismerete van a fiataloknak is. Az igazi kihívást a gumik kezelése jelenti a brit pályán. Az F1-ben csak szerkezetileg módosított idénre a Pirelli, míg az F2-ben egy teljesen új, 18 colos abroncs került bevezetésre, ami egyenlő a teljes ismeretlennel. Ennek ellenére a szabadedzés során Mick Schumacher bizonyult a leggyorsabbnak egy körön, mögötte kis lemaradással Louis Deletraz és Dan Ticktum végzett.

Időmérő:

Itt már nem volt helye tartalékolásnak, mindenki 100%-ot nyújtott, ennek hála a délelőtti eredmények is nagy mértékben változtak. A gyakorlás után még többen szorítottak Schumacher pole pozíciójáért, de a német csak a 8. legjobb időt érte el, mentségére szóljon, hogy a legjobb rajthelyet megszerző Callum Ilotthoz képest kevesebb mint 4 tizedmásodperccel volt lassabb, így még mindig nagy esélye van elérni egy nagyszerű eredményt a szombat délutáni főfutamon. A bajnokság szempontjából fontos tény, hogy a második rajthelyet Christian Lundgaard érte el, aminek a későbbiekben még nagy jelentősége lesz. Az időmérő végén, mikor mindenki igyekezett javítani egyéni legjobb köridején, Sean Gelael a második szektorban megpördült, autója a pályán megállt, így a sárga zászlónak köszönhetően az eredményekben nem történt változás.

A szombat délutáni főfutam vajon mit hoz? Az élmezőnyből valaki beváltja a hozzá fűzött reményeket, és megszerzi a hőn áhított győzelmet, vagy hátulról előre törve valaki meglepetést okoz? A kérdésre a választ az M4 Sporton 16:40-kor kezdődő élő közvetítés fogja adni.

 

 

Forrás: Formula 2

Ajánlott cikkek