F2: Hazai versenyét megnyerve átvette a bajnoki tabella első helyét Ilott!

Ritkán lehet ilyet mondani, de F2-es szinten egy viszonylag esemény mentes futamhoz volt szerencsénk. Kerék-kerék elleni csata a szokásoshoz képest kevés volt, és a különböző stratégiák sem hoztak akkora izgalmakat, viszont a tabella sorrendje jelentősen megváltozott.

 

Hazai futamát teljesítette az UNI Virtuosi és Callum Ilott. A brit a pole pozícióból rajtolva, egy eseménytelen futamon magabiztos győzelmet aratott, amivel átvette a vezetést a bajnoki tabellán Robert Shwartzmantól. Az orosz pilóta már a második gyenge hétvégéjét teljesíti, így hatalmasnak tűnő előnye teljesen elfogyott, sőt, a főfutam után csak a 3. helyen áll az összetettben, a már említett Callum Ilott és Christian Lundgaard mögött.

A főfutamon 7-8. helyen ért célba, ezzel a sprintversenyre kibérelte az első sort a Prema párosa, Schumacher-Shwartzman sorrendben. Vajon a vasárnap délelőtti futam több izgalmat hoz? Az eddig favoritnak számító Shwartzman lépes lesz győzelemre váltani pole pozícióját, és csökkenteni összetett béli lemaradását, vagy esetleg más lesz az, aki meglepetést fog okozni számunkra? Egy biztos, az M4 Sport 11:05-kor kezdődő élő közvetítéséből minden kiderül.

 

 

Forrás: Formula 2

Ajánlott cikkek