F2: Magabiztosan szerezte meg újabb pole pozícióját a Ferrari Driver Academy növendéke!

Napsütés, meleg levegő, még melegebb aszfalt. Ez fogadta az F2 mezőnyét Barcelonában, mikor péntek délután kezdetét vette az időmérő. A szabadedzéshez eredményéhez viszonyítva több változás is történt, így bőségesen van mire visszatekinteni.

 

A pole pozíciót a Ferrari Akadémia legnagyobb reménysége, Callum Ilott szerezte meg, magabiztosnak mondható közel 2 tizedmásodperces előnnyel. A britnek ez az idei harmadik rajtelsősége, így nagy eséllyel pályázik egy újabb jó eredményre, amivel még tovább növelhetné már most is jelentős előnyét a bajnoki tabellán. A második legjobb időt a szabadedzésen gyengélkedő Robert Shwartzman érte el, míg a harmadik helyen Guanyu Zhou végzett. A bajnokságban jelenleg második helyen álló Christian Lundgaard csak a 14. helyre kvalifikálta magát, így szombat délután igyekeznie kell, ha még életben akarja tartani esélyeit a bajnokság megnyerését illetően.

Az időmérő legnagyobb csalódása egyértelműen Luca Ghiotto. A veterán olasz teljesítménye az idei szezonban nagyon ingadozó. Egyszer a győzelemért harcol, és a bajnoki címmel hozzák összefüggésbe, máskor pedig csak a mezőny végén kullogva keresi önmagát. Jelen esetben sajnos az utóbbi következett be, a Hitech versenyzője csak a 20. helyről kezdheti meg a versenyt.

 

Érthetetlen, de az M4 Sport az F2-es főversenyt sem fogja élőben közvetíteni, csak este 20:30-tól, felvételről. Így aki élőben szeretné végig követni a 16:45-kor kezdődő főverseny történéseit, az a Live Timingot IDE KATTINTVA érheti el.

 

 

Forrás: Formula 2

Ajánlott cikkek