F2: Ticktum nyerte a spanyol szabadedzést, csak egy hajszállal megelőzve Schumachert!

Az elmúlt hetekben az F1-ben és az F2-ben egyaránt előtérbe kerültek a gumik, azok kezelése, megóvása. Ennek megfelelően a Formula 2-es mezőny inkább a verseny szimulációkra fektette a hangsúlyt, viszont érdemes megnézni, hogy milyen eredmények születtek Barcelonában péntek kora délután.

Mint már említettük, a szabadedzést az a Dan Ticktum nyerte, aki korábbi éveiben inkább a botrányairól volt híres. Idén viszont, legalábbis az első brit versenyhétvégén valósággal berobbant, így ez a szabadedzés eredmény is azt támasztja alá, hogy igenis számolni kell a korábban Red Bull által is támogatott pilótával. Mögötte, mindössze 9 ezredes hátránnyal Mick Schumacher végzett, népes rajongótábora örömére. A legjobb időhöz viszonyítva kerek 1 tizedmásodperces lemaradással Yuki Tsunoda lett a harmadik. A fiatal japán jelenleg bár csak hatodik a bajnokságban, lemaradása egyáltalán nem nagy az éllovasokhoz képest, a teljesítménye egyre csak javul, így érdemes lesz őt is figyelemmel kísérni. Már csak azért is, mert a Red Bull és a Honda teljes mellszélességgel támogatja, illetve japán nemzetisége is előnyt jelent abban, hogy reális eséllyel pályázzon az Alpha Tauri Formula 1-es csapatának egyik 2021-es ülésére, már amennyiben az idei bajnokság végén a top3-ban.

Az eredményeket tekintve még két érdekességet vehetünk észre. A pozitív meglepetés mindenképpen Artem Markelov. Az orosz pilóta, akit joggal nevezhetünk a széria egyik közönségkedvencének látványos előzései és versenyei miatt, az idei szezont a BWT HWA RACELAB csapatával kezdte meg, de a várt eredmények és a pontok elmaradtak, leginkább a temérdek technikai hiba miatt. De ezen a hétvégén változást érezni az orosz háza táján, mert az előkelő hatodik helyen végzett, hátránya pedig mindössze 3 tizedmásodperc volt a legjobb időhöz képest. A negatív meglepetés mindenképpen Roy Nissany. Az izraeli pilóta a délelőtt folyamán még a Williams F1-es autóját próbálhatta ki az F1-es első szabadedzésen, emiatt sokan vártak javulást, hiába. Nissany az utolsó, 22. időt érte el, mentségére szóljon, hogy hátránya csak 1,3 másodperc volt Ticktumhoz képest.

Az időmérő 17:00-kor kezdődik, amit az M4 Sport kivételes módon nem közvetít, így ennek hiányában a főverseny rajtsorrendjét eldöntő edzés Live Timing linkjét IDE KATTINTVA érhetitek el.

 

 

Forrás: Formula 2

Ajánlott cikkek