F2: Egy drámai futam után újabb lépéssel közelebb került a bajnoki címhez a listavezető!

A mai hiába volt egy rövidebb sprintfutam, kötelező kerékcsere nélkül, mégis volt olyan izgalmas és mozgalmas mint egy főfutam! Különböző stratégiák, gumik közötti 3-4 másodperces körönkénti különbség, dráma… sok mindenben volt ma részünk!

 

A pole pozícióból induló Robert Shwartzmanra senki nem jelentett komolyabb veszélyt. A fiatal orosz pilóta kontroll alatt tartotta a versenyt, ezáltal megérdemelt győzelmet aratott! Hiába indult mögüle Marcus Armsttrong és Yuki Tsunoda, egyikük sem volt szerencsés. Az új-zélandi újonc pocsék gumikezelésének köszönhetően csak 4. lett Tsunoda viszont még ennél is rosszabbul járt. A fiatal japán az első kör során defektet kapott, korai kerékcserére kényszerült, így pontot sem szerzett.

Mick Schumacher szintén szenvedett az abroncsokkal, így csak a 2 pontot érő 7. helyen ért célba. Bár, a bajnokság szempontjából még így is növelni tudta előnyét! Az üldöző, Callum Ilott nem csak a bajnokságban volt közel Schumihoz, hanem többször élesben a pályán is. Végül pont egy ilyen éles szituáció lett a veszte… Az UNI-Virtuosi tehetsége komoly nyomást gyakorolt Premás ellenfelére, de a nagyon nehéz 10-es kanyar féktávját elmérte, és kiütötte a kiváló futamot teljesítő Jehan Daruvalát. Schuminak nagy szerencséje volt, csupán centiméterekkel tudta elkerülni az ütközést. Ilott viszont a sérült első szárnya miatti kerékcsere mellé még egy boxutca áthajtásos büntetést is kapott, így ma pontszerzésről nem is álmodhatott.

Shwartzman mellé a dobogóra felfért még az egyre jobb teljesítményt nyújtó honfitársa, Nikita Mazepin, illetve a zseniális felzárkózást bemutató Louis Deletraz.

 

A bajnokság jövő hétvégén zárul, ugyanitt Bahreinben, egy sokkal izgalmasabb vonalvezetésen, amit Schumacher 14 pontos előnnyel vár Ilottal szemben.

 

 

Forrás: Formula 2

Ajánlott cikkek