BAHREINI POKOL: Lewis Hamilton nyert, de az igazi GYŐZTES ma Romain Grosjean…

Egy elképesztő baleset után, hatalmas csúszással indult újra kezdődött meg a Bahreini Nagydíj, amely Lewis Hamilton győzelmét hozta. Sok mindent el lehet mondani a verseny kapcsán, de a lényeg ezúttal egyetlen dologra korlátozódik.

Mégpedig arra, hogy Romain Grosjean jól van, és maradandó sérülés nélkül úszta meg a horror bukását. A francia a rajtot követő helyezkedésben járt pórul, és néhány kanyar után rosszkor került rossz helyre, melynek következménye egy koccanás utáni teljes sebességgel elszenvedett 53G-s becsapódás lett. Sokkoló és hihetetlen pillanatok tanúi voltunk: tűz, átszakadt szalagkorlát, kettévált autó, távolban heverő monocoque… Ismét bebizonyosodott, hogy az elmúlt időszakban bevezetett biztonsági újítások életet menthetnek.

Több, mint egyórás pauza után indult újra a futam, a versenyzők abból a pozícióból folytatták, ahol a futam megszakításának pillanatában álltak. Az ismételt startnál is Lewis Hamilton volt a legszemfülesebb, mögötte Max Verstappen agresszívan tartotta meg a helyét. Sergio Perez előretört, épp a harmadik helyen haladva védekezett Alexander Albonnal szemben, amikor újabb baleset történt. Ezúttal a csapattárs Lance Stroll akadt össze szerencsétlen Daniil Kvyattal, aki Grosjean után ebből az incidensből is – önhibáján kívül – tevékenyen kivette a részét. Stroll fejreállt, újabb szünet következett, ezúttal a safety car mögött.

A harmadik indításnál sem sikerült megváltani a világot, újból Hamilton reagálta le a legjobban a helyzetet. Perez és Albon is maradt egymás mögött, így lényegében csak a középmezőny csatái hoztak valódi versengést. Ezekben a pillanatokban Kvyat tíz másodperces büntetése borzolta a kedélyeket, az oroszt a Stroll ellenében elszenvedett (versenybalesete) koccanása miatt meszelték el… Közben eljutottunk az első kiállásokig, de a kép ezután sem változott meg. Kisebb csiki-csukik a közepén, egyhangú vonatozás a végén, semmi új nem volt már a nap alatt. Egészen három körrel a leintésig, amikor is Perez autója elkezdett füstölni, majd ki is gyulladt, megfosztva a mexikóit egy remek dobogótól. Figyelemreméltó, hogy a McLaren honnan küzdötte vissza magát, és a Racing Point balszerencséjének köszönhetően “pozíciót fogott” a konstruktőri bajnokságban…

A futamot Lewis Hamilton nyerte meg Max Vertsappen és Alexander Albon előtt, de a nap versenyzője, és a mai nap igazi győztese egyértelműen Romain Grosjean…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Forrás: FansBrands

Ajánlott cikkek