Bahreini Nagydíj, kvalifikáció: Lewis Hamilton pályacsúccsal demoralizált

Ideális időjárási körülmények között, a jól megszokott impozáns fényárban zajlott a Bahreini Nagydíj időmérője. Meglepetés nem történt, Lewis Hamilton újabb pole-t szerzett.

A Q1-ben minden úgy csordogált, mintha csak egy karmester vezényelte volna a 2020-as szezon kottájából, legalábbis a kiesők között. A két Alfa Romeónak, a két Haasnak, valamint Nicolas Latifinak kellett idő előtt elbúcsúznia, viszont a továbbjutók sorrendje nagyon is érdekesen alakult. George Russell újfent extra kört teljesítve lőtte magát a Q2-be, ahogy a közepes keveréken autózó Lance Stroll is, méghozzá a második helyen.

Még csak alig indult el a kvali második felvonása, szinte rögtön meg is szakították piros zászlóval az etapot. Carlos Sainz autója blokkolt be, és állt meg veszélyesen egy kanyarkijáraton. Ezzel a spanyol be is fejezte a szombati napot, amit a hétvégi eddigi McLarenes képe alapján biztosan nagyon bánt. A pauza alaposan megtörte a mezőny lendületét, nem úgy Hamiltont, aki pályacsúccsal tört magának utat a Q3-ba. Mögötte Verstappen és Bottas továbbjutása betonbiztos volt, de az időmérőnek ebben a részében is láthattunk egy-két furcsaságot. Ilyen volt Stroll és a két Ferrari kiesése, a két Alpha Tauri laza továbblépése, valamint a Renault remeklése Daniel Ricciardo előkelő negyedik helyezésével.

A kvalifikációt felvezető cikkünkben azt írtuk, hogy örülnénk, ha ezúttal kicsit intenzívebb és izgalmasabb helyosztót láthatnánk. Hát a Q3 minden volt, csak épp ez nem: az első gyorskörök után úgy festett a rangsor, mint a teljes szezonban: Hamilton, Verstappen, Bottas. Ekkor már sejthető volt, hogy maximum a negyedik pozícióért folytatott harc okozhat majd izgalmakat. Így is lett, a második sor vége Alexander Alboné lett, míg előtte Hamilton, Bottas, valamint a csapattárs Verstappen végzett.

Aki örül, jól teszi, aki szomorkodik, annak van egy JÓ HÍRÜNK: továbbra is tart a BLACK FRIDAY a Fans Brandsnél, Magyarország Forma-1 webáruházában, 50 % kedvezmény, RENGETEG termékre!

Ajánlott cikkek