F2: Az Alpha Tauri egyik jövő évi pilótájának győzelmét láthattuk?

Yuki Tsunoda jött, látott, győzött. Azt meg kell hagyni, nem volt könnyű dolga, mivel még az utolsó körökben is nagyot kellett küzdeni az előkelő eredményért. Mick Schumacher egyre közelebb a bajnoki címhez.

Mindenki izgatottan várta az F2-es főfutamot, már csak a pálya miatt is. De jelentjük, a bahreini ”ovál” jelesre vizsgázott, az utolsó pillanatig izgalmas versennyel szolgált nekünk. Már a rajt is tartogatott izgalmakat, helycseréket. Az első kör nyertesei egyértelműen az oroszok voltak. Nikita Mazepin átvette a vezetést, Artem Markelov pedig a megtáltosodó rózsaszín BWT HWA autóval a 4. helyig jött fel. Külön örömként szolgált, hogy a körök elteltével is egyben maradt a mezőny, többen szorosan le tudták követni egymást, még a kanyargós középső szektorban is.

A nyerő stratégiának egyértelműen a kemény keveréken való rajtolás bizonyult, majd a verseny végén, könnyű autókval a lágyakra való váltás. Ennek köszönhetően lett második Guanyu Zhou, de Tsunodát még ő se tudta legyőzni, aki így bebiztosította helyét a tabellán, ezzel megszerezve utolsó pontjait a Formula 1-es szuperlicenszhez.

A dobogó legalsó fokára Nikita Mazepin állt fel, aki bár nagyszerű versenyzést bemutatva lett harmadik, de többször a szabályosság határát súrolva (vagy éppen átlépve) védekezett Felipe Drugovich-al szemben.

Callum Ilott 6., Mick Schumacher 7. lett, így a bajnok avatást 14 pontos különbséggel várják, ami sprint futam formájában vasárnap 13:15-kor kezdődik az M4 Sporton.

 

 

Forrás: Formula 2

Ajánlott cikkek