Bahreini repeta: George Russell nyitott az élen

Hiába az új vonalvezetés, hiába az ismeretlen autó és körülmények, na meg a visszafogott nyilatkozatok, Russell munkához látott. 

Az első percekben szinte mindenki csak installációs köröket láthattunk, de az óvatos kezdés és tapogatózás után elkezdtek potyogni a mért idők is. A mezőny végéről hirtelen a leggyorsabb autóba huppanó Russell igyekezett kiismerni a DAS rendszert. Közben azért akadtak hibák is a pályán, elég csak Charles Leclerc kicsúszására gondolni. Rövid pauza és tíz perc szünet következett, mely alatt törmeléket takarítottak a pályamunkások, majd ennek végeztével Russell gyorsan az élre állt. Ahogy azt előzetesen a pálya karakterisztikájából sejteni lehetett, bőven egy perc alatti időket láthattunk.

Russell nézett be elsőként 55 másodperc alá, majd Max Verstappen követte őt, eközben Valtteri Bottas csúnya elfékezésekkel vétette észre magát. Egy rövid ideig Alexander Albon vette át a vezetést, de a Mercedes újonca visszavágott, és megnyerte a hétvége első felvonását. Mögötte Verstappen, Albon, és a két Alpha Tauris pilóta várhatja bizakodva a magyar idő szerint kora esti folytatást, miközben Bottas rendesen vakarhatja a fejét…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Planet F1

Forrás: FansBrands

Ajánlott cikkek