F2: a múltat maga mögött hagyva nyert hazai pályán a DAMS versenyzője!

A Formula 2 ma sem hazudtolta meg önmagát. Dráma drámát követett, az utolsó kör utolsó kanyarjáig nyílt volt a verseny a győzelemért.

 

Már a rajt is izgalmasra sikerült, melyet követően a főfutamon remek teljesítményt nyújtó Callum Ilott egyszerűen kilökte Yuki Tsunodát, ami a japán pilóta versenyének a végét jelentette. Egy safety car fázist követően tovább folytatódtak a küzdelmek, közben Ilott megkapta 5 másodperces büntetését baleset okozásáért. Sokan már majdnem elkönyvelték a mait egy ”szokásos” F2-es sprintversenynek, de aztán jött az újabb fordulat. A leintés előtt néhány körrel, a versenyben vezető Dan Ticktumot üldözve Ilott egy látszólag vezetői hibának köszönhetően megperdült, autója lefulladt, így számára a nap véget ért. Tsunoda kilökéséért kapott egy 5 másodperces büntetést, amit sokan túl enyhének éreztek, így lehet, hogy a karma számolt le az UNI-VIRTUOSI pilótájával? A válaszadást az olvasókra bízzuk!

Ami lényeg, hogy újra pályára hajtott a biztonsági autó, a mezőnyt ráadásul a boxutcán vezette keresztül, így voltak akik friss gumikra váltottak, ha már arra jártak. Így végül az utolsó 2-3 körben még az is lerágta a körmeit, aki végül nem tette meg. Akik nem használták ki a lehetőséget a boxutca áthajtás során, és nem cseréltek kereket, azok a verseny végén nagyon szenvedtek kopott abroncsaikon, erre példa Guanyu Zhou. A kínai versenyző az utolsó körben túl sokat kockáztatva megpördült, így végül pontot se szerzett. Ellenben megtartotta vezető pozícióját, és megnyerte a mai versenyt Dan Ticktum, aki ugyan nem cserélt gumikat, és ő is nagyon szenvedett, de még pont ki tudott nyerni annyi teljesítményt a Pirellikből, hogy maga mögött tudja tartani az őt friss abroncsokon támadó Christian Lundgaardot.

Az F2 küzdelmei egy hét múlva folytatódnak ugyanitt, Silverstoneban.

 

 

Forrás: Formula 2

Ajánlott cikkek