F2: orosz reménység nyerte az izgalmakkal tűzdelt főversenyt!

Ugyan Felipe Drugovich szerezte meg a pole pozíciót, de a rajtját elrontotta, tempója miatt pedig esélye sem volt később egy jó eredményt elérni. A futam mégis a körülötte lévő történések miatt volt izgalmas.

 

Még el sem kezdődött a futam, de máris jött a dráma: a második helyről induló Callum Ilott a felvezető kör kezdetén a rajtrácson ragadt, ő így csak a boxutcából kezdhette meg a versenyt. Mint említettük, az élről induló Drugovich borzalmas rajtot vett, így Mick Schumacher vette át a vezetést, sok rajongó örömére.

A futam során az izgalmakat mégsem egy esetleges baleset és biztonsági autós fázis, hanem a taktikai sokszínűség hozta el. Aki a lágyabb gumikon rajtolt, annak viszonylag korán kellett cserélnie keményebbekre, mert a futam elején még nehezebbek voltak az autók, és úgy a lágyak gyorsabban koptak. Viszont aki keményebbeken rajtolt, és bár nem olyan acélos tempóval, de sokáig kint tudott maradni, az a végén, a könnyű autóra felrakatott lágyabb abroncsokat, és úgy leiskolázta a mezőnyt. Így tudott nyerni Mazepin, és mögötte a második helyen befutni Zhou, míg a sokáig vezető Schumacher pont a taktika hátulütője miatt lett végül csak 9., amivel pont lemaradt a sprintverseny pole pozíciójáról.

Figyelem! Az M4 Sport kivételesen FELVÉTELRŐL közvetíti a sprintfutamot, 13:30-as kezdéssel. Aki viszont élőben szeretné követni az eseményeket, azoknak a cikk alján ajánljuk figyelmébe a live timing hivatalos, ingyenesen elérhető linkjét.

 

F2 SPRINTVERSENY LIVE TIMING

 

 

Forrás: Formula 2

Ajánlott cikkek