F1: Lewis Hamilton – Nem biztos, hogy jövőre is itt leszek…

Szokatlan és meglepő kijelentést tett újabb győzelme után Lewis Hamilton. A brit elmondta, hogy szeretne a mezőny tagja lenni, de semmi garancia nincs arra, hogy ez így is lesz. Kijelentése természetesen sokkolta a szurkolókat, és alaposan megosztotta a Forma-1 világát.

Miközben a Mercedes sikert sikerre halmoz, és talán dominánsabb, mint valaha, addig a kulcsszereplők helyzete finoman szólva is bizonytalan. Az mér mindenki számára nyílt titok, hogy az esztendő végén Toto Wolff leköszön a csapatvezetői posztról, ezt hétvégén is megerősítette. Mikor Hamilton kérdezték, hogy ki lenne a megfelelő helyettes, a pilóta meglepő válasszal szolgált:

„Fogalmam nincs arról, hogy jövőre a mezőny tagja leszek-e. Így nem igazán aggaszt, hogy ki helyettesíthetné Totót… Novemberben járunk, közel van már a karácsony, és a szezon vége, én mégis fittnek érzem magam, és még jó pár hónapig tudnék versenyezni. De ahogy Totónak, nekem is megfordulnak a fejemben olyan gondolatok, hogy mi lesz akkor, ha ennek egyszer vége. Sok, sőt rengeteg dolog van a fejemben ezzel kapcsolatban. Jó pár dolog izgatja a fantáziám, jó dolgok jönnek. Szeretnék jövőre is Forma-1-es versenyző lenni, de erre nincs garancia. Az idő majd eldönti, mi lesz.”

Martin Brundle szerint Hamilton csupán szórakozik a közvéleménnyel, és esze ágában nincs másba fogni, főleg nem visszavonulni. Épp ellenkezőleg, mindennél jobban hajtja őt az összes még álló rekord megdöntése, és a valaha volt legeredményesebb versenyzővé válás.

Most akkor kinek higgyünk?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Eurosport

Forrás: FansBrands

Ajánlott cikkek