F1: Egykori főnöke már rá sem ismer Sebastian Vettelre…

A német pilóta pályafutása aranykorát a Red Bull Racingnek, és közvetve Helmut Markónak is köszönheti. Marko szívesen gondol vissza a régi időkre, és sajnálja Vettel jelenlegi helyzetét, ugyanakkor véleménye szerint nem lehet elvitatni, hogy maga a német is okolható a hanyatlásért.

Erről a Sky Sportsnak beszélt az egyébként Vettellel baráti kapcsolatot ápoló, és őt rendszeresen tanácsokkal ellátó szakember:

„Seb az utóbbi időben egyre többször hibázik, szokatlan és tőle gyerekes megmozdulásokkal véteti észre magát. Bizonytalannak tűnik, mellette pedig 2-3 tizeddel konstansan lassabb, mint Charles Leclerc. Ez nem lehet elvitatni, és nem is érdemes. A csapatunktól történt távozás, és a Ferrarinál látott gyengélkedés is nagyon megviselte őt. Sebastian egy érzékeny srác, de most már messze nem hasonlít arra az emberre, aki négy világbajnokságot nyert velünk.

Kíváncsi vagyok, hogyan alakul a sorsa az Aston Martinnál, remélem sportszerűen bánnak majd vele, nem helyezik annyira előtérbe Lance Strollt, mint most, Sergio Perez ellenében. Stroll egészen biztosan felpaprikázva várja majd az érkezését, hiszen neki komoly fegyvertény lenne, ha képes lenne legyőzni a Forma-1 történelem egyik legnagyobbját.” – mondta el Marko.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Formula One

Forrás: FansBrands

Ajánlott cikkek