F1: Már a hétvégén behúzza a konstruktőri VB-t a MERCEDES?

A sansz megvan rá, ehhez viszont nem kis szerencsére is szüksége lenne a német istállónak. Ha ez bekövetkezik, akkor a bajorok öt fordulóval a 2020-as szezon vége előtt pezsgőt bonthatnak.

Ehhez „csak” arra van szükség, hogy az idén rendszerint második erőként muzsikáló Red Bull Racingnek peches Portugál Nagydíja legyen. A Mercedes jelenleg 180 ponttal előzi meg az osztrákokat a tabellán, és 220 egységnyire kellene feltornásznia az előnyét ahhoz, hogy már Portimao után behozhatatlan legyen a fór. Ez csak azzal a nehezen elképzelhető forgatókönyvvel valósulhat meg, ha a Mercedes kettős győzelmet arat, és a leggyorsabb kört is megfutja – míg Max Verstappenék maximum négy pontot szednek össze. Ezen kívül is van még egy-két opció a korai bajnoki címre, de azok is hasonlóan „elvetemültnek” tűnnek.

Egész egyszerűen azért, mert a Red Bull egy-két pálya specifikus példától eltekintve egész 2020-ban domináns formát mutat. Ők voltak az egyetlenek, akik legyőzték a Mercedest, és ugyan a világbajnoki címről nem nagyon álmodozhatnak, azért a fentebb említett verziót nehéz elképzelni. Így aztán a Mercedesnek valószínűleg meg kell várni Imolát, amely után már a jelenlegi előnyük is elég lesz a sikerhez…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Motorsport Images

Forrás: Fansbrands

Ajánlott cikkek