Ehrlacher nyerte a WTCR második futamát a Hungaroringen

Az összetett pontversenyben is vezető Yann Ehrlacher nyerte a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi fordulójának vasárnapi második futamát a Hungaroringen zárt kapuk mögött zajló Super Racing Festival keretében.

A Lynk&Co francia pilótája mögött honfitársai végeztek másodikként és harmadikként, Yvan Muller (Lynk&Co), Jean-Karl Vernay (Alfa Romeo) sorrendben.

A világkupában címvédő Michelisz Norbert (Hyundai) a 15. helyről rajtolva hatodikként ért célba, Boldizs Bence (Cupra) – az eddigi legjobb WTCR-eredményét elérve – hetedik, Tassi Attila (Honda) kilencedik, Kismarty-Lechner Gábor (Cupra) pedig 17. lett.
    

A versenyt a fordított rajtrács szabálya miatt Boldizs kezdhette meg a pole pozícióból, de a rajtnál a riválisok nem sok esélyt adtak neki, így a Zengő Motorsport pilótája az első kör végére negyediknek csúszott vissza. A vezetést Ehrlacher vette át, mögötte Muller és Vernay száguldott. A második kanyarban a start után többen ütköztek, Néstor Girolami (Honda) és Mikel Azcona (Cupra) kiállt a boxba, Michelisznek pedig részben ezeknek az eseményeknek a nyomán megnyílt a lehetőség feljebb kapaszkodni. A címvédő az ötödik körben már hatodikként autózott, közvetlenül mögötte Boldizs, majd Tassi következett.
    

A nyolcadik körben egy baleset miatt a pályára gurult a biztonsági autó, az első három helyen változatlan volt a sorrend, Michelisz a hatodik, Boldizs a hetedik, Tassi pedig a kilencedik pozícióban haladt. A mezőny a 10. kör végén kezdhetett újra versenyezni, de jelentős változás a leintésig már nem történt.
    

A délelőtt rendezett első futamot Esteban Guerrieri (Honda) nyerte Ehrlacher és Girolami előtt. A WTCR mogyoródi fordulójának programja 16.15 órakor a harmadik versennyel zárul a Hungaroringen.

Végeredmény, 2. futam (14 kör, a dobogósok és a magyarok):

 ———————————————————
1. Yann Ehrlacher (francia, Lynk&Co) 29:04.903 perc
2. Yvan Muller (francia, Lynk&Co) 1.496 másodperc hátrány
3. Jean-Karl Vernay (francia, Alfa Romeo) 2.128 mp h.
…6. MICHELISZ NORBERT (Hyundai) 4.935 mp h.
7. BOLDIZS BENCE (Cupra) 6.247 mp h.
…9. TASSI ATTILA (Honda) 6.992 mp h.
…17. KISMARTY-LECHNER GÁBOR (Cupra) 17.098 mp h.

Forrás: MTI

Fotó:A későbbi győztes francia Yann Ehrlacher, a Cyan Performance Lynk& Co. versenyzője Lynk&Co 03 TCR versenyautójával a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyének második futamában a mogyoródi Hungaroringen 2020. október 18-án. MTI/Kovács Tamás

Ajánlott cikkek