Guerrieri győzött a WTCR harmadik futamán a Hungaroringen

A délelőtti első versenyen is diadalmaskodó Esteban Guerrieri győzött a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi fordulójának vasárnapi harmadik futamán, a Hungaroringen zárt kapuk mögött zajló Super Racing Festival záróeseményén.

A rajt-cél győzelmet arató argentin pilóta mögött márkatársai, a szintén hondás Tiago Monteiro, valamint Néstor Girolami végeztek a második és a harmadik helyen.

A magyarok közül Tassi Attila (Honda) zárt a legelőkelőbb pozícióban, ő hatodik lett. A rajt Tassinak nem sikerült igazán jól, pozíciókat veszített, az első kör végére ötödik volt. Az élen Guerrieri, Monteiro, Girolami sorrendben a három hondás száguldott, a világkupában címvédő Michelisz Norbert a rajtpozíciójához képest két helyet javítva 12. volt, Boldizs Bence a 10. helyről a 17. pozícióba csúszott vissza, míg Kismarty-Lechner Gábor a mezőny végén körözött.

Az élen haladó hondás trió nem hibázott, végig szorosan egymás mögött autózva ért célba, Tassi viszont egy helyet veszített és hatodikként intették le. Michelisz nagyot csatázott a középmezőnyben, végül a 10. helyen zárta a futamot. Boldizs a 17., Kismarty pedig a 21. helyen fejezte be a viadalt.

A délelőtt rendezett első futamot Guerrieri Yann Ehrlacher és Girolami előtt nyerte, míg a kora délutáni második versenyen Ehrlacher győzött, Yvan Muller a második, Jean-Karl Vernay a harmadik volt.

Az összetett pontversenyben Ehrlacher áll az élen 169 ponttal, mögötte Guerrieri a második (147 pont), Muller a harmadik (114). A magyarok közül Tassi áll a legjobb helyen, 11. 77 ponttal. A címvédő Michelisz két fordulóval a zárás előtt 56 ponttal a 14. az összetettben.

A WTCR idei szezonja a tervek szerint két hét múlva, Spanyolországban folytatódik.

Végeredmény, 3. futam (15 kör, a dobogósok és a magyarok):
———————————————————
1. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 28:48.553 perc
2. Tiago Monteiro (portugál, Honda) 0.478 másodperc hátrány
3. Néstor Girolami (argentin, Honda) 0.869 mp h.
…6. TASSI ATTILA (Honda) 3.354 mp h.
…10. MICHELISZ NORBERT (Hyundai) 9.476 mp h.
…17. BOLDIZS BENCE (Cupra) 15.861 mp h.
…21. KISMARTY-LECHNER GÁBOR (Cupra) 1:08.111 perc h.

Forrás. MTI

Fotó:Esteban Guerrieri, az ALL-INKL.DE Muennich Motorsport pilótája Honda Civic TCR versenyautójával a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyén a mogyoródi Hungaroringen 2020. október 18-án. MTI/Kovács Tamás

Ajánlott cikkek