Dakar 2020 – Így látta szakértőnk az utolsó napot

Elindult a Dakar Rally, mi pedig felkértük Horváth Lajos „Laller” terepmotorost, hogy szakértőként segítse a munkánkat, és naponta pár mondatban foglalja össze nekünk, ő hogyan látja a kétkerekűek versengését.

Laller a KTM-je nyergében kétszer is megjárta a Dakart, és ugyan célba érni nem sikerült neki, így is rengeteg élménnyel, valamint értékes tapasztalattal gazdagodott. A FIM-E Európa bajnoki címet nyert és az NVSZ által 2018-as Év Motorsport Versenyzőjének választott pilóta így értékelte a Dakar zárónapját:

„Az utolsó, 12. szakasz Haradh-Qiddya között zajlott, 262 km összekötővel és 167 kilométer speciális távval. Ugyan csak egy „rövid” speckó szakasz várt a motorosokra, de a terep igencsak navigációsnak ígérkezett, amivel meggyűlhetett a fáradt motoros baja. A végére még betettek egy látványos 20 km-es karikát is, amit ugyan már nem számítottak bele a végelszámolásba, de jó mókának ígérkezett.

Ahogy azzal előzetesen számolni lehetett, már nem volt nagy tűzijáték, Brabecnek volt annyi előnye, hogy igazán nagy dolog kellett volna ahhoz, hogy ne ő legyen az ide Dakar motoros győztese. A biztonság kedvéért azért Barreda és Benavides bevárták az amerikait, hogy hátvédként bekísérjék, nehogy valami dráma történjen. Az utolsó nap már tényleg csak formalitás volt, amelyen megtört a KTM sikersorozata, és a Honda HRC nyergében először győzött amerikai motoros. A hazai srácoknál Gyenes Emánuel „Mani” megnyerte a Male Moto kategóriát és abszolút 29. lett, míg Saghmeister Gábor 90. helyen zárta a 2020-as Dakar Rallyt.”

 

Zárónap, eredmény:

1.Cornejo 1:28:15

2.Brabec +0:53

3.Price +2:25

 

Végeredmény:

1.Brabec 40:02:36

2.Quintanilla +16:26

3.Price +24:06

Ajánlott cikkek