Dakar 2020 – Így látta a szakértőnk az utolsó előtti szakaszt

Elindult a Dakar Rally, mi pedig felkértük Horváth Lajos „Laller” terepmotorost, hogy szakértőként segítse a munkánkat, és naponta pár mondatban foglalja össze nekünk, ő hogyan látja a kétkerekűek versengését.

Laller a KTM-je nyergében kétszer is megjárta a Dakart, és ugyan célba érni nem sikerült neki, így is rengeteg élménnyel, valamint értékes tapasztalattal gazdagodott. A FIM-E Európa bajnoki címet nyert és az NVSZ által 2018-as Év Motorsport Versenyzőjének választott pilóta így értékelte a Dakar utolsó előtti szakaszát:

A 11 nap Shubaytah és Haradh között zajlott, 365 km összekötőt és 379 km szelektív várt a még állva maradt motorosokra. Szaud-Arábia legszebb dűnéin keresztül vezetett az út, egészen a „fekete arany” lelőhelyének központjába, ahol véget ért a maratoni szakasz.

„Barreda kezdett ma, ő és Benavides fontos arcok az éllovas Brabec szempontjából is, hiszen a három Hondás lényegében bebiztosíthatja az amerikai összetett győzelmét. Azért a KTM és a Husqvarna armadája sem hagyta magát, Price, Walkner, valamint a legjobb formáját hozó Quintanilla is támadást indítottak a szakaszgyőzelemért.

A 217. km-en már tetemes előnyt épített ki Quintanilla, Brabecel szemben több mint 9, Barreda előtt pedig már több mint 14 perccel vezetett. Egészen a 324. kilométerig, ahol Walkner egy időre elvette tőle ezt a pozíciót, de végül megtartani nem tudta, így Quintanilla csak behúzta az idei második győzelmét. Ellenben Brabec csak a 10. lett, így az összetettbeli előnyének a felét elbukta. A magyar származású srácok között Gyenes Emánuel „Mani” több mint egy órával vezeti a Male Moto kategóriát.

Az utolsó nap még tartogathat érdekességeket, de én úgy gondolom, a lényegi kérdések már korábban eldőltek… Ám mivel a technikai sportokban nem érdemes jósolni, így ezt vegyétek csupán hangos eszmefuttatásnak.

 

11.szakasz:

1.Quintanilla 4:09:23

2.Walkner+00:09

3.L.Benavides+2:48

5.Price+5:49

10.Brabec+11:48

 

Abszolút:

1.Brabec 36:33:28

2.Quintanilla +13:50

3.Price +22:34

Ajánlott cikkek