Alonso: Hamiltonnak szerencséje van a Mercedessel!

Lewis Hamilton és Michael Schumacher is a kiemelkedő autóinak köszönhetően vált az F1 két legsikeresebb bajnokává, Fernando Alonso szerint. Alonso mindig is tisztelte Hamiltont, a tavalyi sikeréhez külön gratulált is neki, ám pályafutása legnagyobb ellenfelének máig a németek legendáját, Schumachert tartja.

Arról kérdezték, szerinte Hamilton utolérheti, megelőzheti-e Schumachert. „A hetedik bajnoki cím meglehet neki. Hogy a nyolcadik is? Azt nem tudom. Mindketten különböző karakterek, de mind Michael, mind Hamilton az autója teljesítményének köszönhetően dominált, ami lehetővé tette számukra, hogy azt csináljanak a versenyzésen kívül, amit csak akarnak”

A két rekorder között, Alonso szerint a legnagyobb különbség is látható, és Hamiltonnak szerencséje van a Mercedessel: „Michael sokkal fegyelmezettebb, többet készül, sokkal intenzívebben kiveszi a részét a csapat munkájából. Lewis másfajta karakter, az életvitele is más. És ez nem feltétlenül lenne megfelelő, ha csak egy normál autót vezetne, mivel a csapatvezetők nem lennének vele annyira elégedettek…”

 

 

 

Ajánlott cikkek