BRÉKING: A Fittipaldi név visszatér a Formula-1-be!

Ha csak beugróként, de hosszú idő után újból egy Fittipaldit láthatunk majd a száguldó cirkusz rajtrácsán. Romain Grosjean csodás megmenekülése sajnos nem múlt el következmények nélkül, így a francia kénytelen lesz kihagyni a hétvégi fordulót. A helyére ül be az a Pietro Fittipaldi, aki a legendás kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi unokája.

Maga az érintett nagyon visszafogottan nyilatkozott ezzel kapcsolatban, pedig jócskán van tapasztalata a versenyzés világából. Megnyerte a WSR 3.5 (World Series by Renault) utód 3.5 V8 szériát, szerepelt a DTM-ben, de az IndyCarban is jól ismerik a nevét:

„Most az a legfontosabb, hogy Romain jól van, és nem szenvedett maradandó károsodást. Mindannyian nagyon megkönnyebbültünk, hogy az óriási balesetet viszonylag kis sérülésekkel sikerült megúsznia. Ami engem illet, nyilvánvalóan nem ilyen debütálásról álmodtam, ennek ellenére nagyon örülök, hogy rám esett a csapatvezetés választása. Nagyon hálás vagyok Gene Haasnak és Günther Steinernek, amiért bíznak bennem, és megadják nekem ezt a lehetőséget. Sokat dolgoztam idén az istállóval, rengeteg szimulátoros óra van mögöttem, tisztában vagyok a különböző procedrúkkal, és már nagyon várom a karrierem első Forma-1-es versenyét. Mindent megteszek a jó bemutatkozás érdekében, már alig várom a pénteket, az első bahreini szabadedzést!” – mondta el a Haas tesztpilótája.

Günther Steiner csapatfőnök bizakodó a beugrást illetőleg, elmondása szerint Pietro Fittipaldi felkészült, jó munkát fog végezni, és személye a legjobb választás ebben a szorult helyzetben. A brazil pilóta az idei autót még nem vezette, de a 2018-19-es modellekkel abszolút képben van, ezért döntöttek mellette.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó:XPB Images

Forrás: FansBrands

Ajánlott cikkek