Kit ültetnétek a Mercedesbe ?

Lewis Hamilton pozitív koronavírus tesztet produkált, ami miatt kénytelen lesz kihagyni a hétvégét. Sokakban felmerült a kérdés, hogy ez egy kamu a brit részéről, de van ennél egy sokkal izgalmasabb dolog is. Kamu vagy se, az egyik Mercedes bizony megüresedett a hétvégére!

Több lehetősége is van a Mercedesnek, részben ez annak is köszönhető, hogy a legdominánsabb autóba valószínűleg bármelyik versenyző kérdés nélkül igent mondana. Személy szerint én George Russellt választanám, és a Mercisek szerint is ő az első számú lehetőség. Fiatal, motivált versenyző, a Williamssel folyamatosan a Q2-ben szerepel, csapattársait rendre megveri és egy hihetetlenül tehetséges versenyző. Pontosan emiatt nem lepődnék meg, ha valamiért mégsem engednék, hiszen Valtteri Bottas mostanában nem a legjobb formáját nyújtja és eléggé kínos lenne, ha Russell jobb teljesítményt mutatna első komolyabb beugrásánál.

Russell mellett ott van még Vandoorne, akit szintén megemlített a csapat, és ne felejtsük el, az idén már többször beugró Nico Hülkenberget. Igazából bárkit ültetnek oda, mindenki számára egy érdekes és vonzzó lehetőség lesz. Hülkenberg idén már pontokat is szerzett, most pedig végre esélye lenne, hogy végre megszerezze élete első dobogóját, vagy akár a futamgyőzelmet is. Vandoorne pedig egy elképesztően jó GP2-es szereplés után szupertehetségként érkezett a Formula 1 világába, ennek ellenére elég hamar távozott. Talán most megmutathatná, hogy sokkal több van benne, mint amit legutóbb láttunk.

Érdekes hétvége lesz mindenképp, hiszen egy új bahraini vonalvezetés jön, amin még nem mentek a versenyzők és a regnáló világbajnok is hiányozni fog a mezőnyből, 

Ajánlott cikkek