A New Times Racing növendékei Mugellóban kezdik a szezont

A hosszú kényszerszünet után ezen a hétvégén a csapat két junior pilótája is megkezdi a 2020-as versenyszezont.

A NTR fiatal motorosa, Toth Maxwell idén végre éles körülmények között is motorra pattanhat az olasz bajnokság CIV Elf Moto3 Junior kategóriájában, ami már a Moto3-as a királykategória közvetlen előszobájaként értelmezhető. A tehetséges és ambiciózus olasz fiatalok krémje ebben a kiírásban vitézkedik, mivel a gépek teljesítménye szinte azonos a már említett magasabb szériáéval. Az előzetes nevezések alapján körülbelül 30 fiatal motoros áll majd rajthoz.

Hogy a koronavírus-járvány után, ténylegesen hányan állnak majd fel a rajtrácsra, az csak a helyszínen válik el. A New Times Racing igyekezett Max felkészülésében segíteni, ennek megfelelően az előző héten az amerikai-magyar fiú Magyarországon edzett és igyekezett kiheverni az időeltolódást.

A fiatal pilóta bizakodva várja a szezonkezdetet, mivel tavaly Valenciában, egy Moto3-as teszten már bizonyította a rátermettségét. 2020 első bajnokija még tele van kérdőjelekkel, de remélhetőleg minden összeáll az időmérőkre és a versenyekre. Mivel Toth Maxwell csapattársa a tavalyi PreMoto-3as bajnok lesz, így nem kis nyomás nehezedik majd a vállára, viszont a reményei szerint ezt az előnyére tudja fordítani.

Kecskés Bence már a második szezonját kezdi meg a CIV Elf PreMoto3-as kategóriában. Mivel a hosszú kihagyás alatt itthon több típusú motorral is tudott edzeni, így talán egy pici előnyben van az olasz riválisaihoz képest. Ez a fajta munka szükséges volt annak érdekében, hogy még jobban ki tudja motorozni a sorozatban használt technikát, emellett természetesen komoly erőnléti edzéseket is végzett.

A mindenki által ismert helyzet miatt külföldi edzésekre csak nagyon szűkösen volt lehetőség, ennek ellenére Bencének sikerült a hétvégi forduló helyszínén, Mugellóban tesztelnie. A PreMoto3-as kategória előzetes nevezési listáján 35 motoros található, azonban a várakozások szerint a ténylegesen rajthoz állók száma ennél valamivel kevesebb lesz. A kontraszt hatalmas az újoncok és a tapasztalt pilóták között, de a csapat bízik benne, hogy már az előző szezonban is ebben a kategóriában edződő Kecskés Bence képes lesz profitálni ebből.

A 2019-es szezon fényében és a jelenlegi helyzetet mérlegelve a legfontosabb, hogy a saját magával szemben támasztott elvárásokat meg tudja ugrani. Az első hétvégén a csapat vezetése a top 6-ban látja a reális eredményt.

 

Forrás: Háfra Zsolt / Tóth Krisztián Márk / RXP-Sic 58 Magyarország

Ajánlott cikkek