Horváth Lajos Laller: Bugac nem, Baja Szczecinek igen!

Nem is olyan régen még nagy volt az öröm a terepralisok háza táján, hiszen bejelentették, hogy Bugacon hamarosan elrajtol a magyar bajnokság. A július 10-re tervezett verseny azonban elmarad, így Lallernek más kihívás után kell néznie.

A váci pilóta nem is keresgélt sokáig, ugyanis kézenfekvő megoldásnak tűnik a július végén Lengyelországban rendezendő Baja Szczecinek. A lengyel futam kemény erőpróbának ígérkezik, de Horváth Lajos nem ijedős fajta:

„Az okot még nem ismerjük, de ettől függetlenül sajnos tény, hogy elmarad a várva várt bugaci versenyünk. Nagyon sajnálom, mert hosszú évek óta itt indítjuk meg a szezont, de ez már csak egy ilyen év. A búslakodásnak viszont nem látom értelmét, ezért célba veszem lengyelországi Szczecineket, ahová mindig is vágytam, és bizonyára több honfi és sporttársam is velem tart majd.

A Lengyel Baja az első komoly nemzetközi futam lesz a koronavírus járvány kirobbanása óta, számos nagy névvel, Dakar indulókkal és Baja futamgyőztesekkel. A kétnapos verseny öt szakaszból áll, és a festői Nyugat-Pomeránia régión halad keresztül. 440 kilométer össztáv, 220 km mért szakasz, mélyhomok, murva, tempós erdei ösvények – minden, amiért csak szeretjük a terepralit…

Nincs konkrét célom, csak végre visszarázódni, és versenyezni akarok. Nagyon várom már, hogy pályára vihessem az új motorom, és ha erre a Baja Szczecinek az első lehetőség, akkor állok elébe!” – mondta elszántan a versenypályákra és az adrenalintól fűtött pillanatokra már nagyon vágyó motoros.

Ajánlott cikkek