35. Magyar Nagydíj: Hamilton győzőtt, Verstappen a sírból jött vissza

Elképesztő izgalmakkal indult, majd az erőviszonyoknak hellyel-közzel megfelelően, Lewis Hamilton sima győzelmével zárult a 35. Magyar Nagydíj. A Mercedes levesébe egyedül Max Verstappennek sikerült beleköpnie. Pedig a holland már a rajtrácsra felvezető körén összetörte a Red Bullt, és úgy festett, hogy elindulni sem fog tudni. Az ármeneti esőgumikon gyermeteg hibát védő holland autóját végül az utolsó pillanatokban sikerült összeraknia a csapatnak. És milyen jól tették, mert a szenzációsan induló verseny további egyetlen élvezeti faktorát Verstappen harca jelentette.

A rajt tartogatott komoly pillanatokat, ugyanis a még vizes pálya állapota nagyon közel járt az átmeneti esőgumi/száraz keverék váltóponthoz. Igazi lutri volt, mert az eső lába lógott, ugyanakkor az ívek néhány kör után teljesen száraz képet vetítettek előre. Többen is kockáztattak, és az installációs kör végén a rajtrács helyett a boxba hajtottak lecserélni a vizes abroncsokat. Ebből a bolyból a legjobban a két Haas jött ki, akik Magnussen révén hosszú körökön át még az élmezőnyt is kóstolgatták.

Verstappen hatalmasat rajtolt, és Sebastian Vettel megelőzőse után kisvártatva már a második helyen körözött az ugyancsak jól startoló Hamilton mögött, míg a második helyről induló Valtteri Bottas kiugrott, és ütemet vesztve visszacsúszott. Hogy mi történt ezután? Felfordulás volt, izgalom már alig. A középmezőnyben láthattunk egy-egy parázs harcot, csörtét vagy megforgást, azonban a top3 a futam közepe felé konzerválódott.

A Racing Point kettőse okozhatott volna még meglepetést, és sokáig őrizte is a pozícióját, de a taktikai csatában alulmaradva Strollék végül eldobták maguktól a dobogó lehetőségét. Helyükre az iszonyúan indító Verstappen lépett fel, aki elképesztő rajtja után remek csapatmunkával megtámogatva olyannyira kontrollált versenyt futott, hogy annál jobbat csak rajzolni lehet. A Red Bull sztárjára csak a mindent bevető Bottas lehetett volna veszélyes, de mire a finn igazán támadó pozícióba kerülhetett volna, addigra leintették a 35. Magyar Nagydíjat, melyen rajt-cél győzelmet aratva, senkitől sem zavartatva Lewis Hamilton végzett.

Ajánlott cikkek