X-Trial – Láttál már motorost a háztetőn egykerekezni?

Sokan és sokszor megírták már, hogy a Magyarországra is ellátogató ügyességi motoros világbajnokság miről szól – mi most megpróbáljuk ezt az egyszerű néző szemével bemutatni. Őrült helyzetek, visszatartott levegő, besz@rás és „atyaúristen feeling”: az X-Triál sorozat pontosan ezt adja neked.

A benzinvérűek el sem tudnak képzelni szomorkásabb időszakot a januárnál. Minden bajnokság és sorozat nyitánya messze még, talán csak a Dakar Rally tv-s összefoglalói jelentenek némi gyógyírt – igazi orvosságot aligha.

Azonban idén már harmadik esztendeje, hogy az X-Triál Budapest megtöri a jeget, és színt csempész a motorsport kedvelők unalmas uborkaszezonjába. 2018 óta minden januárban eljönnek hozzánk azok a srácok, akik simán motoroznak a háztetőn, sőt még át is ugrálnak egyik kéményről a másikra, közben pedig nagy ívben tesznek a gravitációra…

Jómagam régóta vagyok a motorsportban, láttam már pár válogatott őrültséget, ám amit ezek a fiúk leművelnek, annál konkrétan betegebb dolog aligha létezik a földön. Isten mentsen tőle, hogy unalmas szakmázásba kezdjek, de biztosan hallottátok már Toni Bou nevét: Ő az a versenyző, akinek 33 évesen több világbajnoki címe van, mint Michael Schumachernek, Valentino Rossinak, és Sebastian Loebnek együttvéve.

26 világbajnoki cím egy képen

 

Egészen pontosan 26-szor koronázták az egyetemes triál legjobbjává, én pedig őszintén nem hiszek abban, hogy a fára is felmászó őrült spanyol rekordját valaha is lehetséges lesz megdönteni. Mindenesetre akad hét derék próbálkozó, aki a mi szeretett Papp László Sportarénánk trükkösnek ígérkező ügyességi pályáján is igyekszik majd megfogni a jó öreg Tonit.

Erre leginkább honfitársainak, Adam Ragának és Jaime Bustónak lehet esélye, de minek is beszélek… Nézzétek meg a VIDEÓT, majd hozzatok egy jó döntést: vásároljatok jegyet a budapesti X-Trialra, és hüledezzünk együtt január 19-én 16 h-tól a világbajnokság harmadik, budapesti állomásán – Szujó Zoli konferálásával!

Mi ott leszünk. 😉 

 

Tóth Krisztián Márk

Ajánlott cikkek