Wolff: Vettel ? Miért ne!

Toto Wolff szerint, Sebastian Vettel marketingszempontból hatalmas lehetőség lenne a Mercedes számára, és számolni is fognak a németek négyszeres világbajnokával, amikor a pilóták sorsáról kell majd dönteniük.

Mivel a Ferrari bejelentette, hogy Vettel elhagyja a csapatot, és Sainz érkezik a helyére, ezért jelenleg csapat nélkül van Vettel, ami miatt könnyen benne van a pakliban, hogy kispadra szorul és kénytelen lesz kihagyni egy, vagy akár több évet is. Túl sok lehetősége jelenleg nincs, csak pár kis csapat ülésére pályázhat, esélye lehet a Renault-nál, viszont a legújabb pletykák alapján a franciák várják vissza korábbi bajnokukat, Fernando Alonsot.

A Mercedes viszont így is képbe kerülhet, hiszen Lewis Hamilton és Valtteri Bottas szerződése is 2020 végéig érvényes. Ha Hamilton marad, akkor túl sok logika nem lenne Vettel érkezésében és valószínűleg a hatszoros világbajnok sem nézné jó szemmel, azonban Toto Wolff elismerte, a Mercedes számára érdekes lehetne egy német versenyző.

„Természetesen egy német versenyző egy német autóban mindig remek marketingszempontból. Mi kizárólag a sikerre összpontosítunk. Seb természetesen nagyon jó, minden feltételnek megfelel”

Végül Wolff hozzátette, hogy ott van még George Russell is – aki egy elképesztő tehetség – de jelenleg a saját párosukra figyelnek. Vettel sem a célpont a Mercedes számára, de az ajtó nyitval, így könnyen lehet, hogy 2021-ben ott látjuk majd Sebastian Vettelt.

Ajánlott cikkek