Volentér Balázs az ázsiai LMP2 BAJNOKKAL áll rajthoz Hockenheimben

Magyarország egyetlen prototípus autókkal versenyző pilótája ezen a héten visszatér a pályára, méghozzá egy igencsak combos kihívással. Balázs az Ultimate Cup Series hatalmas mezőnyében próbál szerencsét a WEC-et és LeMans-t is megjárt ARC Bratislava színeiben.

A remek versenyzőt néhány nappal a nagy kaland előtt értük utol telefonon, ahol Volentér Balázs elmondta, az eredményességet illetően semmilyen célkitűzést nem állítottak. A sorozat erejét jól mutatja, hogy a nevezési lista dugig van a motorsport legkomolyabb szintjeit megjárt versenyzőkkel.

„Szerdán indulunk Hockenheimbe, már nagyon várom, hogy élőben is megismerkedjek a vonalvezetéssel. Egyelőre még van pár képlékeny dolog a szereplésünkkel kapcsolatban, ilyen a harmadik csapattársunk kiléte, Miro Konopka csapatvezető mindenképp bronz licenszes versenyzőt szeretne kettőnk mellé. Az eredményt illetőleg nincsen rajtunk nyomás, teljesíteni akarjuk a futamot, a cél a cél.

Pontosan azzal a Ligier JSP320-assal fogunk versenyezni, amelyet még a legutolsó LMP3-as teszten vezettem 2022 szeptemberében, így mondhatni az autó és a csapat már nem lesz teljesen ismeretlen a számomra… Ellentétben a pályával, ahol korábban még nem jártam. A sorozat első két hétvégéjén 30-nál is több prototípus autó sorakozott fel a rajtrácsra, így nagyon izgatottan várom már ezt a lehetőséget. Elmondhatatlanul hiányzik, hogy újra LMP autót vezethessek és nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen komoly versenyen és egy ennyire nívós csapattal sikerül visszatérnem a pályára.

Mint mondtam, jövőhéten szerdán indulunk Hockenheimbe, ám addig is ezerrel zajlik a felkészülés a háttérben. A hét során folyamatosan érkezem majd a fejleményekkel, eredményekkel, képekkel és háttérinformációkkal.” – adott betekintést a következő napok történéseibe a pilóta.

Ha kíváncsiak vagytok Volentér Balázs németországi szereplésére, akkor kövessétek őt a Facebook oldalán, de természetesen mi is beszámolunk majd a szerepléséről. A versenyről lesz élő közvetítés is, amelyet vasárnap 9h-tól ITT érhettek el.

Ajánlott cikkek