Villeneuve bombát dobott Hamiltonra: „Kevés munkáért akart nagyon sok pénzt…”

Azt talán minden Formula-1 rajongó jól tudja, hogy Villeneuve ritkán szól, viszont akkor nagyot. A kanadai világbajnok most előkerült, hogy hallassa a hangját, és egy kicsit “kezelésbe vegye” Lewis Hamiltont.

Hamilton tavalyi egyfutamos kiesése és az őt pótló George Russell hihetetlen teljesítménye pontosan abban az időszakban történt, amikor a #44-es rajtszámú versenyző már éppen megegyezni készült a jövőjéről a Mercedessel. Russell beugrása nem csupán az ifjú britnek volt komoly lehetőség, de a német istálló is ázsióját is igencsak felsrófolta a tény, hogy egy sereghajtó csapatból érkező pilóta azonnal képes győzelmi esélyeket mutatni az autójukkal. Ez utóbbi pedig nagyon nem jött jól Lewis Hamiltonnak…

„Igazából nem oszt és nem szoroz, hogy nyernek-e újból Hamiltonnal. Természetesen az az ideális eset, ha Lewis vezeti az egyik autójukat, de ez sokkal inkább neki kiváltság és dicsőség, mint a csapatnak. A Mercedesnek az lenne az optimális, és az igazán történelmi, ha más versenyzővel is győzni tudnának.

Ez egy olyan tény, amelyet nem csupán mi, vagy a szurkolók gondolnak, de a csapat is nagyon komolyan mérlegre teszi. Azért húzódott el nagyon a megállapodásuk, mert Lewis túl sokat akart keresni. Abból, amit látok, nekem az jött le, hogy egyre kevesebb munkáért akar egyre magasabb bért követelt, de ezek a dolgok nem így műkődnek a Forma-1 ben. Még akkor sem, ha Lewis Hamiltonról van szó.” – fogalmazott meg kőkemény kritikát Villeneuve.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Forrás: Fansbrands

Ajánlott cikkek