A HÉT SZENZÁCIÓJA: Magyar versenyző a Formula-3-ban!

Magazinunk elsősorban a Formula-1-es világbajnokság híreivel és történéseivel foglalkozik, ám most rendhagyó módon kitérőt teszünk. Májustól ugyanis nem csupán a Mercedes – Red Bull Racing csatákon izgulhatunk, hanem már a vasárnapi futamok előtt is, hiszen Tóth László személyében egy magyar pilóta vezeti majd fel a főműsort!

Én magam az elmúlt időszakban már többször és több platformon is megfogalmaztam, hogy jelenleg még Michelisz Norbi és Kis Norbi a király, azonban ők már nagy valószínűséggel túl vannak a zeniten, azaz „vészesen” közelednek a pályájuk végéhez. Persze mid a WTCR, mind az ETRC egy olyan műfaj, ahol vígan lehet még muzsikálni negyven felett is, de a közvéleménynek most már ideje lenne megismerni az utánuk érkezőket is. Merthogy az ifjoncok között akad bőven tehetség, akik közül többen nem is titkoltan a száguldó cirkuszban szeretnének kikötni. Az egyik ilyen példa Tóth Laci, aki az elmúlt esztendők német/spanyol/olasz F4-es és Formula Renault Eurocup szereplése után most húzott egy nagyot, és a világhírű Campos Racing F3-as csapatában folytatja a pályafutását.

Ez pedig azt jelenti, hogy májustól – egészen pontosan a Spanyol Nagydíjtól – fogva hét nagydíjhétvégén szoríthatunk majd egy honfitársunkért a világ egyik legkeményebb utánpótlás sorozatában! László nagyon készül a megmérettetésre, április elején pedig élesben is „belakhatja” az F3-as Dallarát, hiszen az első közös tesztek után újabb gyakorlónapok következnek. Hogy milyen komoly lehetőség ez a magyar fiúnak, arról mindet elárul a Campos név. A néhai Adrian Camposról elnevezett istálló már több Formula-1-es pilótát adott a mezőnynek, elég csak a Campos úr által elindított kétszeres világbajnok Fernando Alonso, Lando Norris, vagy akár az első F1-es indonéz pilóta, Rio Haryanto nevét megemlíteni.

Honfitársunk egyéves szerződést írt alá a spanyol istállóval, az első F3-as évében a tapasztalatszerzés és a tanulás lesz a cél. Mi a magunk részéről ehhez sok sikert és kitartást kívánunk Lászlónak, akit reményeink szerint minél több újabb fiatal követni fog ezen az úton!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Forrás: FansBrands

 

Ajánlott cikkek