Világbajnoki dobogósok társaságában edzettek a New Times Racing pilótái

Rendhagyó olaszországi flat track edzőtáboron vannak túl az NTR pilótái, akik a kategória világbajnokságának éllovasaitól is tanulhattak.

 A csapat vezetése a Potenza Picena településen található Regina Track Racing-re szervezte a gyakorlást, mivel ott eszenciális oktatásban részesülnek a pilóták, emellett október végén is motorozásra alkalmas az időjárás. A flat track motorok helyes kezelésének és a technikai fogásoknak elsajátítása nagyon fontos, mivel a gyorsasági szakágban is tudják majd alkalmazni a megszerzett tudást.


Kamen Popov, Borsándi Botond, Ádám Róbert, Kecskés Bence és Kecskés Tamás számára a gyakorlatok szombaton reggel kezdődtek a versenypályára alkalmas 450 ccm-es Honda és KTM motorokkal, akik a szakmai felkészítés mellett mentális alapokat is kaptak ehhez a sporthoz Emanuele Ricci-től.

A tematika nem más volt mint a lassúság! Ez elsőre furcsa lehet, de versenymotorral is lehet lassan menni, sőt csak alacsonyabb sebességnél lehet elsajátítani tökéletesen az alapmozdulatokat. Ezután bójázás és különböző feladatok vártak a motorosokra. A nap második felében engedték csak fel őket a nagy pályára, ahol a begyakorolt mozdulatokat összefűzve abszolválták a köröket. Tehát összességében az első, kimerítő napon a kezdeti szorongást levetkőzve mindenki szépen fejlődött magához képest.

A New Times Racing motorosai ráadásul extra motivációt is kaptak, mivel a 2021-es flat track Világbajnokság 2., illetve 3. helyezettje is velük egy időben gyakorolt ott, ráadásul még tanácsokkal is segítették fejlődésüket.

Vasárnap reggel testben kissé megtörve, lélekben viszont erősen ültek fel a motorokra… A feladat pedig adott volt, az előző napon tanultakat kellett alkalmazni nagyobb sebesség mellett. Az utolsó felmenetelekbe a csapatvezetés belecsempészett egy kis házi versenyt is, amit a pilóták nagyon élveztek.


Az edzőtábor végén rengeteg hasznos tapasztalattal és élménnyel tért haza az NTR csapata, akik pontosan és biztonságosan abszolválták a kiadott feladatokat a csodás őszi időjárásban. A csapat mindenkinek hálás, aki segített az edzőtábor megvalósulásában.

Ajánlott cikkek