Track Racing Team : Nem lefutott záró futam

A Magyar Szlalom Bajnokság hetedik és egyben záró futamát a Kakucs Ringen rendezték október 31-én. Az abszolútban és sok kategóriában még nem dőlt el a végleges sorrend és a dobogós helyezések, de voltak indulók, akik csupán a versenyélmény miatt jöttek el. 92-en neveztek az idei utolsó, „mindent eldöntő” megmérettetésre.

A Sződy fivérek helyezése sem volt még biztos, ezért a futamnak volt tétje:

„A kiszámolt év végi végeredmény egyáltalán nem lefutott, hiszen a kategóriánkban teljes mezőny vesz rész a záró futamon. Így egyes pontszám különbségekkel simán helyet cserélhetnek az élen, illetve az első kettő és akár a harmadik, negyedik és ötödik között is. Ezért a jelenlegi gyors pályán mindenképp a tempó fog dönteni. Két bójasor van összesen, nagy hibalehetőség inkább a kanyaríveken lehet most.” – vázolták fel az esélyeket a Track Racing versenyzői a gyalogos pályabejárás során.

Az edzésen tapasztaltak szerint csúszott az aszfalt. A hűvös, őszi időben már a 14-17 fok is nagy áldás volt a versenynapon a résztvevők számára, de ez a megfelelő tapadáshoz még kevés volt.


Versenykörök:

A versenykiírás szerint három kört kellett teljesíteniük a versenyzőknek.

A testvérek közül Szabolcs indult elsőként a 21-es rajtszámmal.

„A pálya már nem csúszott annyira, de a gumik felmelegedése tovább tartott, az elején kissé óvatos voltam. Mondjuk nekem nincs már tétje a futamnak. A körben maradt még, érzésem szerint.” – mondta Szabolcs. Körideje 1:59:800 ezredmásodperc lett.

Zsolt 51-es rajtszámmal indulva jobban kezdett:

„Nekem annyira nem csúszott a fél slick gumi, igaz már előmelegítettel mentem Szabi után. Kétségkívül gyors pálya lett a megszokotthoz képest. Egyelőre figyelem a körök szerinti sorrendet.” – tapasztalt Zsolt a pályán. Időeredménye 1:53:387 mp.

Szabolcs második köre lassabb volt annak ellenére, hogy melegedett az idő és a napsütés nem csak a résztvevőknek, hanem a pályának is adott némi hőt, tehát melegedett kissé. Így a báty körideje 2:00:899 mp lett.

Zsolt 1:53:536-os eredményével rontott egy kicsit az első köréhez képest.

A harmadik körben Szabolcs szinte változatlan körrel zárt:

„Nem gyorsultam sajnos, de érzésre jobbnak tűnt. Ez most így alakult. Bóják nélkül elég gyors ez a pálya, persze ismerjük jól, mindenféle variációját.” – zárta a napot kicsit csalódottan Szabolcs. 2:00:704-es idejével.

Zsolt ekkor még nem is sejtette, mekkora jelentősége van minden kanyarnak és minden másodpercnek: 

„Akárhogy is próbáltam, nem sikerült gyorsulnom. Beálltak a köridejeim 1:53-ra és nem tudok lefaragni. Egyelőre a negyedik és ötödik hely között mozgok, de azért figyelem az ellenfelek idejeit, főleg az összesítést.” – számolt be Zsolt, tudva már 1:53:934-es körét is.

Az óvási idő letelte után a díjkiosztót tartották meg és kifüggesztették a nem hivatalos bajnoki tabella pontállását, ami mindenkit érdekelt, kategóriáját illetően. Így ennek megtekintése után a Track Racing csapata örülhetett, mivel Zsolt harmadik lett év végén.

A versenynap összefoglalója a Sződy fivérektől:

„Finito! Véget ért az idei versenyszezon. A zárófutam többnyire izgalmas. A végső helyezések velejárója, hogy vannak sikerek és elvesztett helyezések, leginkább dobogók. Hiába számol az ember már előbb is, mint a szezon befejező futama, előre nem lehet tudni, mennyi pontot szereznek. Eleinte nem voltunk biztosak a dobogó megszerzésében, és amint látjuk egy másodperc döntött ebben. Ez igencsak kiélezett helyzet, nem először voltuk ilyenben. A sport, az autósport erről szól. Vannak magasságok és mélységek. Ez benne van. A mai napra visszatérve, sokat számított a nappali hőmérséklet, érdekes fényviszonyok között versenyeztünk és szokás szerint egy őszi futamon ezeket számításba kellett venni. A jó tapadást külön kiemeljük még. Jól éreztük magunkat, nem mondanánk sima futamnak ezt a mait, de összességében jól alakult minden.” – foglalták össze a szezon utolsó versenynapját a testvérek.

Pontállás:

 

  1. Ambrus Máté              54
  2. Felfalusi István           53
  3. Sződy Zsolt                36
  4. Becseics Branko         35
  5. Sződy Szabolcs          27
  6. Berc Bence                 12
  7. Bodó István                  4
  8. Ördög Mixi                  4
  9. Weninger Majs             1

 

A 2021-es év szlalom versenysorozata zárult a kakucsi futammal. Azonban a szezon díjkiosztó gálájával véglegesen. Ezért az elmaradt 2020-as és a jelenlegi 2021-es év dobogós helyezettjeinek díjazása 2022 januárjában lesz.

RaceVloggers:

„Ezúton is köszönjük a RaceVloggers médiatámogatását, a versenybeszámolókat, a közös együttműködést immár második éve. Elégedettek voltunk a munkátokkal. Reméljük, Ti is elégedettek vagytok a 2020-as két, és a 2021-es egy dobogónkkal év végén. Hajrá RaceVloggers! ” – Sződy fivérek

Fotók: Track Racing

Ajánlott cikkek