Ütős lett az új KTM?!

A MotoGP sepangi tesztjén sok embert meglepett a KTM teljesítménye. Szombaton Dani Pedrosa ( a csapat tesztversenyzője ) futott egy elképesztő időt, vasárnap pedig Pol Espargaro érezte magát nagyon jól, aki nagyjából 2 tizedes lemaradásban volt az élen végző Quartararohoz képest.

Espargaro emiatt folyamatosan dicsérni tudta csak az osztrák gyártó legújabb munkáját és elmondta, korábban még nem érezte ennyire jónak a KTM versenygépét. Nem csak egy körön, de a hosszabb etapokon is lenyűgözte az RC16-os teljesítménye a spanyol motorost, aki ezek mellett a használt gumis tempót is büszkén emlegette, illetve a végsebessége is tetszett az új “rakétájának”.

Még sosem éreztük magunkat ennyire felkészültnek, és sosem voltunk ennyire közel egy teszten, mint ebben a három napban, és főleg nem Malajziában. Rendkívül versenyképesek voltunk egész nap, és a motor is nagyon jónak tűnik. Hogy őszinte legyek, le vagyok nyűgözve. Fontos, hogy jó versenyeket teljesítsünk, de az is fontos, hogy jól kezdjük az előszezont, mert ezek a pályák mindig nehezek számunkra, amíg nem érünk Jerezbe.” – nyilatkozta a Crash.net-nek

Később elmondta, a továbbfejlesztett blokkot is nagyon jónak érzi: “A motorblokk nagyon jó, több lóerőnk van, és az elektronika is simábban működik, ami lehetővé teszi, hogy hamarabb adjunk gázt a kanyarokban, és ez nagyon fontos itt Sepangban, eddig ez hiányzott. Összességében nagyon jónak érződik minden.”

Végül pedig kiemelte, hogy a gumikezelése is jónak tűnik az RC16-nak: 

„Örülök, hogy így kezdtük 2020-at. Meglepődtem, mert ez nem a legkönnyebb pálya számomra, de a versenyképességünk azt mutatja, hogy bizakodva várhatjuk az idényt. Úgy tűnik, készen áll a motor, magabiztosak lehetünk afelől, hogy minden remekül működik. 23 körös gumikon futottunk 1:59,7-es kört, ami igen jó. Utána 14-15 kört futottunk, akkor pedig 1:59,3-ra voltunk képesek. Őszintén meglepett, milyen jól megy.”

Ajánlott cikkek