Újra Ringben a Sződy fivérek

Három hét elteltével ismét szlalomverseny, ismét a Kakucs Ringen. A Magyar Szlalom Bajnokság negyedik versenyét rendezték meg szeptember 19-én vasárnap, 94 nevezővel a rajtlistán. A népes mezőnyben nagy küzdelmek voltak várhatóak.

Előkészületek

A korán érkezők csípős reggelen készülhettek elő a versenynapra. Azonban a fokozatosan melegedő idő és a jó hangulatú depó hamar feledtette a hűvöst. A népes mezőny és a jó zenék segítették ebben a felkészülőket.

A pályabejárást követően a Track Racing csapat versenyzői így vélekedtek a vonalvezetésről:

„Alapvető fontosságú minden versenyen, hogy bejárjuk a pályát. Minden versenyző megnézi, ez az első. A vonalvezetés most nem olyan egyszerű, mint az előző versenyen, három hete. Viszont különösebb nehézségeket sem látunk egyelőre.” – mondta Szabolcs és Zsolt.

Versenykörök

A gépátvétel és a versenyzői eligazítás után az edzés következett. Mivel ez gyorsan lezajlott, kezdődhetett is az első mért kör.

Ezt most Szabolcs kezdte 62-es rajtszámmal:

„Most már tudom véleményezni a pályát. Gyors, ritmusos, és három ponton van benne egy kis trükk. Maradt még a körömben, de most élesben ki kellett próbálni mennyi az annyi… .” – osztotta meg első tapasztalatait Szabolcs. Körideje: 02:00,899 ezredmásodperc lett.

Zsolt 90-es rajtszámmal indult:

„Sajnos egy gyengébb fékezésem miatt vesztettem időt a pályán, ezért ez az eredmény most. Egyelőre azt érzem, nem az én vonalvezetésem ez. De meg kellene tanulni.” – mondta Zsolt.

Körideje: 02:01,915 mp lett.

A második futam már reálisabb köröket mutatott. Szabolcs javított egy keveset, így 02:00,516-as idejével szűk négy tizeddel gyorsabb volt. Zsolt még többet, bő két másodperccel, ez 01:59,904-es idővel nagy javulást ért el az Opellel.

Az ebédszünet után a harmadik körben Szabolcs megint faragott egy picit:

„Ez most nagyon jó kör volt, amit tudtam kihoztam belőle. Meglepődtem, hogy csak ennyit javítottam, jobb köridőre számítottam. Persze, ez is valami.” – véleményezte a kört Szabolcs. A harmadik kör eredménye 02:00,455 mp lett.

Zsolt szinte ugyanolyan idővel ért célba:

„Mintha az előző körömben mentem volna. Nem volt különbség, ahogy az óra is mutatja. De ez nem baj, egy kicsivel gyorsabb is volt.” – 01:59,832-es idejével elégedett volt Zsolt.

Szabolcs az egyenletesség híve lett, úgy néz ki:

„Valamiért ez kicsit lassabb volt most. Úgy is mondhatnám, nem tudtam jobban gyorsulni. Lehet, kicsit hamarabb melegedett fel a gumi, mert a kör vége felé minimálisan csúszott, de még ez sem volt probléma. Viszont nem tudtam gyorsulni, ebben ennyi volt.” – válaszolt tényszerűen Szabolcs, és zsinórban a harmadik köre is két tizeden belül maradt: 02:00,643-as idővel ért most célba.

Zsolt nagyot hajrázott:

„Amit tudtam, kihoztam ebből a körömből. Jól ment, kellett egy hajrá a végén. Ezzel szerintem meg is van a dobogóm és ezzel együtt a pontok is.” – örült Zsolt, hiszen a bajnoki címe a tét idén. A mai napon ez volt a legjobb eredménye: 01:58,165 mp-es kör.

Díjkiosztó

A Magyar Szlalom Bajnokság negyedik fordulóján minden kategória nagyobb létszámmal indult. Nagy küzdelmek és kis időkülönbségek után kerültek ki a dobogósok.

A széria 3-as (széria 1401-1600 köbcenti közötti) kategóriában Sződy Zsolt a harmadik helyen végzett. Szabolcs a negyediken, így ő idén először nem visz haza kupát.

A Sződy fivérek jelen állás szerint is tartják az első és második helyet összetettben a tabellán.

A versenynap összefoglalója Szabolcs és Zsolt szerint:

„Izgalmas és jó hangulatú verseny volt. Optimális idő és hőmérséklet, az aszfalton jó tapadás jellemezte ezt a napot. A pálya vonalvezetését is hamar megtanultuk, látván a javuló köridőket. Két ifjú titán most előttünk végzett. Jól versenyeztek és erősebb autókkal is mentek. Ahhoz képest nem is maradtunk le nagyon az Opel Tigrával. Most ez a harmadik hely a további pontok és a bajnoki cím esélyét növelte, ami a hátralévő futamok miatt is fontos Zsoltnak. Meglátjuk, hogy alakul a két verseny.” – foglalták össze a napot a Sződy fivérek.

A következő futam várhatóan Dunaújvárosban lesz. Október 10-én. Remélhetőleg nem változik a hely, sem a dátum. Így a versenyzők erre készülnek jelenleg.

A futam utáni héten számolunk be az izgalmakról, hiszen lassan már mindenki az év végi esélyeket és helyezéseket latolgatja.

Két keréken

A kakucsi futam után még Zsolt benevezett kerékpárral a Balaton körre is:

„Sajnos, a járványhelyzet miatt elmaradt a májusi kör, a megszokott időben. Ezért szeptemberre tolódott az új időpont. A futam után másnap leutaztam és teljesítettem a 282 km-es kört. Fárasztó volt, de igazán mozgalmas hétvége.” – mondta a sportember, akinek teljesítménye mind négy keréken, mind két keréken igazán dicséretes.

Fotók:

Track Racing

 

Ajánlott cikkek