F2: Oroszországban tovább folytatódott a japán csoda!

Ugyan Mugelloban gyenge hétvégét zárt, de Szocsiban a pole pozícióval tért vissza Yuki Tsunoda. Kérdés, vajon a szombat délelőtti főfutamon be tudja váltani egy nagyszerű eredményre előkelő rajthelyét, amivel újabb lépést tenne az F1-es szuperlicensz felé?

 

Mielőtt a hétvége eddigi eredményeiről beszélnék, meg kell említeni néhány fontos változást, ami a pilóta piacon történt. Nobuharu Matsushita kedden váratlanul bejelentette, hogy befejezi F2-es pályafutását, és máshol keres új kihívásokat. A holland MP Motorsport nem gondolkodott sokat, leigazolta a HWA-tól eredménytelenség miatt elvágyódó Giuliano Alesit. Így a rózsaszín alakulatnál kényszerből, és az idő hiánya miatt F3-as csapatukból leigazolták Jake Hughest. Hogy jó döntés volt őt választani, az majd idővel kiderül…

A szabadedzésen Luca Ghiotto érte el a legjobb időt, megelőzve a Carlin párosát, Tsunoda-Daruvala sorrendben. A gyakorlás során jelentős esemény nem történt, leszámítva Marino Sato technikai hiba miatti megállását, és Ghiotto megpördülését a célegyenesben.

Az időmérőre tovább gyorsult a Carlin párosa. így Tsunoda és Daruvala bérelte ki az első sort. A harmadik helyről a bajnokságot vezető Mick Schumacher fog indulni. A német legfőbb kihívói közül Ilott a 4., Lundgaard a 6., míg Shwartzman a 7. helyről fogja megkezdeni a versenyt.

 

A szombati főfutamot az M4 Sport 9:10-es kezdéssel élőben közvetíti.

 

 

Forrás: Formula 2

Ajánlott cikkek