Újra összeáll a legendás Kubica-BMW duó!

Hivatalos bejelentés történt, amely válaszul szolgált sokak kérdésére.

Azt már korábbról tudjuk, hogy Robert Kubica 2020-ban az Alfa Romeo F1-es csapatának a tartalékversenyzője lesz. A krakkói emberfeletti erőről tett tanúbizonyságot, amikor súlyos rali balesetét követően évekig keményen küzdött azért, hogy újra a királykategóriában versenyezhessen. Az ominózus szerencsétlenség a Ferraris szerződésétől fosztotta meg…

Viszont a személyes siker, hogy újra a Forma 1-ben versenyezhessen, szerencsére összejött neki. 2019-ben a Williams versenyzője volt, és bár az autó lassúsága és megbízhatatlansága megfosztotta a kiugró eredményektől, a szezon során a csapat egyetlen pontját ő szerezte, még ha szerencsével is. Kubica és a Williams kapcsolata elmérgesedett, egyre biztosabbá vált, hogy nem lesz közös folytatás.

Ma viszont hivatalossá vált, hogy a lengyel az Alfa Romeós elfoglaltságai mellett állandó versenyzőként is fog szerepelni, ráadásul a rangos DTM-ben! Hab a tortán, hogy a német túraautó szériában a győzelmekért az ART Grand Prix által felkészített BMW-vel fog küzdeni, akikkel legnagyobb sikereit érte el a Forma 1-ben. 2008-ban a német márka versenyzőjeként megszerezte egyetlen királykategóriás győzelmét, illetve abban az évben a bajnokság 4. helyén végzett, a 3. helyezett Kimi Raikönennel pontegyenlőségben. Tehát 2020-ban, ha más szériában is, de a legenda folytatódik!

Írta: Simon Krisztián

Ajánlott cikkek