Újonc sikerrel végződött a mai F2-es sprint verseny!

A főfutamon a második helyről rajtolt, akkor nem tudott élni a lehetőséggel. Majd a 8. helyen végzett, ezzel megszerezte a pole pozíciót a sprint versenyre. Felipe Drugovich nyerte a mai, technikai hibákkal tarkított megmérettetést.

 

A brazil újonc meg tudta tartani vezető pozícióját a rajt után, mögötte viszont bőséges csatározások voltak. Az első drámára nem is kellett olyan sokat várni: a fordított rajtrácsnak köszönhetően a 3. rajthelyről rajtoló, majd a piros lámpák kialvása után hatalmas küzdelmekben résztvevő Giuliano Alesi a futam első köreiben lángoló autóval félre állt. Már a főfutamon számos technikai probléma volt, ami rendkívül különös, tekintve, hogy még csak szezon elejét írunk, a Formula 2-ben pedig egyenautókkal mennek, ahol évek óta állandó alkatrész beszállítókkal dolgoznak. Tehát Alesi kényszerű megállása miatt beküldött biztonsági autó már lekapcsolta lámpáit, jelezve, hogy a kör végén kiáll a boxutcába, ami az újbóli szabad versenyzést jelenti. De ekkor Sean Gelael is megállt a pálya szélén technikai hiba miatt, így a biztonsági autós fázis meghosszabbításra került.

A következő akcióra nem kellett sokáig várni, mert az újra indítást követően szinte egyből jöhetett vissza a safety car. A sűrű mezőnyben komoly csaták alakultak ki, egy ilyen során az újonc Jehan Daruvala egyszerűen elmérte a féktávot, és kiütötte az előtte autózó Luca Ghiottót. Könnyű kitalálni, hogy ez újabb biztonsági autós fázist jelentett. Daruvala később Markelovval is ütközött, bár az orosz egy orrkúp cserével megúszta. Már eddig is számos esemény történt a futamon, és még mindig nem volt vége: a dobogós helyre esélyes Marcus Armstrong alatt is megállt az autó! Hihetetlen, hogy már a szezon első versenyhétvégéjén annyi technikai hiba volt, mint máskor kis túlzással egy teljes szezon alatt. Közben az élen nem volt változás. Drugovich végig meg tudta tartani vezető helyét, így végül magabiztos győzelmet aratott. Mögötte nagy küzdelmek közepette a svájci Louis Deletraz ért célba, maga mögött tartva az őt hevesen támadó Dan Ticktumot és Robert Shwartzmant.

Összességében izgalmas versenyhétvégén vagyunk túl, ami bizakodásra ad okot, hiszen egy hét múlva folytatódnak az F2-es küzdelmek, ugyanott, a Red Bull Ringen!

 

Forrás: Formula 2

Ajánlott cikkek