Teleki Armond: „Remek tapasztalás volt az Euroformula Open”

Teleki Armondról tudvalévő, hogy minden erejével a szimulátoros szférából a valódi versenyzés világába igyekszik. Amíg a háttérben folyik a munka, addig ő a versenypályák mellett figyel és tanul. Például az elmúlt hétvégén, a Hungaroringen!

Merthogy egy feltörekvő versenyző hol is tanulhatna többet, mint közvetlenül a pálya szélén, a paddockban, a pilóták és a versenyautók mellett. Pontosan ezt tette Armond az International GT Open Hungaroringen rendezett fordulóján, ahol igyekezett minél töményebb formában magába szívni az „esszenciát”:

„Igyekszünk építkezni gazdasági vonalon, mellette pedig kőkeményen tolom a Volentér Balázs által készített edzéstervet. Ezek mellett viszont nagyon fontos a tapasztalatszerzés is, megérteni, hogyan épül fel belülről egy versenyhétvége, mit, hogyan, miért tesz egy-egy versenyző. Ebből az apropóból látogattam ki az elmúlt hétvégén a Hungaroringre, ahol az Euroformula Open mezőnyének munkája mellett betekintést nyertem a GT Open nagyköbcentis küzdelmeibe, és Németh Eszter Suzuki kupás szereplését is testközelből követhettem. Három különböző sorozat, három különböző típusú versenyző ráhangolódását, technikáját, rajtjait, menését figyelhettem meg, és nagyon érdekes dolgokat szűrtem le. Azt hiszem, erre mondják, hogy ezt nem tanítják az iskolában! Ezek nagyon hasznos információk lesznek az első tesztekre, de a későbbiekben is. Ami magát a pályát illeti, vasárnap este sikerült bejárnom a Hungaroringet, ráadásul pont az „aranyórában”, ez felejthetetlen emlék marad. Dolgozunk rajta, hogy a legközelebb már, mint résztvevő lehessek itt. Rajtam nem fog múlni semmi sem, ezt megígérhetem!” – nyilatkozott eltökélten az ifjú sportoló.

Ha te is SZERETNÉD NYOMONKÖVETNI Teleki Armond pályafutását, ITT megteheted.

Ajánlott cikkek