Németh Eszter: Dupla dobogó és FÉRFIMUNKA a Hungaroringen

Hatalmasat küzdött, komoly potenciált villantott, legszívesebben pedig már holnap újra volán mögé pattanna. Röviden így lehetne összefoglalni Németh Eszter Hungaroringen futott Swift Cup Europe hétvégéjét, de ennél azért jóval több minden történt.

Például az, hogy Eszter mindenféle előzetes pályaismeret nélkül végzett a felső középmezőnyben, az első versenyre pedig mindösszesen nyolc (!!) megtett körrel a lábában érkezett. Valljuk be, azért ez a rettegett magyar Formula-1-es pályán nehezen nevezhető rutinnak…

„Az első verseny rajtját egy kicsit elrontottam, de az pozitívum, hogy jobb volt, mint az előző fordulóban, a Balaton Park Circuiton. Még bőven kell rajta dolgozni. Ebből kifolyólag veszítettem is két pozíciót, de egyet nagyon gyorsan vissza tudtam szerezni, majd két kör elteltével egy jó előzéssel már újra a kiinduló hetedik helyen voltam. Ezután nagyon jól tartottam magam, konstans időket autóztam, mígnem hat perccel a futam vége előtt komolyan kezdtek elmelegedni az abroncsok. Sokat küzdöttem azzal, hogy a pályán tartsam az autót és közben már figyelnem kellett hátrafelé is, mert vészesen zárkóztak rám. Végül sikerült bejönnöm összetettben a hetedik, nemzetközi értékelésben pedig az ötödik helyre.

A zárófutamra megfordult az első nyolc helyezett sorrendje, így én a második rajtkockából rugaszkodhattam el. Ezúttal rendkívül jól kaptam el a rajtot, másodikként fordultam el, és nagyon jó tempóban, igazi „flowban” égve versenyeztem – egészen addig, míg be nem jött a safety car… Ekkor egy kicsit kiestem a ritmusból, de a realitás talaján maradva, egyelőre még nem volt meg a tempóm ahhoz, hogy abszolútban stabilan a top5-ben legyek. Nyilvánvalóan ez még csak a harmadik nagypályás versenyem, minél többet megyek, annál gyorsabban fogok fejlődni, emiatt nem aggódom. A hétvége záró etapját végül ugyanott fejeztem be, mint az elsőt, abszolút értékelésben hetedik, nemzetköziben pedig ötödik lettem. Összességében elégedett vagyok, hasznos tapasztalatokkal gazdagodtam, nagyon jól éreztem magam.

A Hungaroring „night feelingje” szenzációs, remek kis csapat verődött össze nálunk esténként. Köszönettel tartozom az UNI Győrnek, a #TeamRacz Racing Schoolnak, Huszka Richárdnak, de legfőképpen apának és anyának, akik mindent elkövetnek azért, hogy nekem csak a versenyzéssel kelljen foglalkoznom. Végül, de nem utolsósorban innen is köszönöm a kilátogató szurkolóknak a támogatást, a találkozásokat, a biztató üzeneteket, azt, hogy a késői időpont ellenére is végig velem maradtak, a verseny után megvártak. Nagyon jól esett a szeretetük!” – adott betekintést az International GT Open betétprogramjaként futó eseménybe Németh Eszter autóversenyző.

Ajánlott cikkek